Doorgaan naar hoofdcontent

Berlijn - mei 2008

Als je dan in het hart van Europa bent, moet je natuurlijk ook in het hart van de stád zijn. En twee weken in een hotelkamer kan wel eens ten koste gaan van de liefde. Dus deze keer geen Crowne Plaza, maar een gemütlich appartement midden in het oude centrum*.
Met uitzicht op het Holocaust-Mahnmal en de Brandenburger Tor.


Nog spannender dan wat je zíet, is dat waar het complex bovenop staat: de bunker waar Hilter zijn (laatste) dagen doorbracht. Een rondleiding door andere delen van deze bunkers staat zeker op het programma. Om te weten hoe de ‘kelder’ eruit ziet, ben ik aangewezen op onderstaande reconstructie (via).
Slaap zacht!

* op de foto achter één van de raampjes in het meest rechtse gebouw





Reacties

  1. Hoi Astrid

    Vakantie... en veel plezier gewenst
    Even geen weblogs..
    Ik zelf ga er ook een weekje tussenuit. Lekker genieten!

    Kanarie23

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interessant! Pas nog de film "Der Untergang" gezien. Moet ik me nog ergens inschrijven voor deze cursus :-)

    Groetjes Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Cursus? Over Berlijn bedoel je? Nee hoor, krijg je d'r allemaal gratis bij! Zorg jij maar dat je met je eigen cursus een beetje bijblijft ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgende week (urlaub!) ga ik lekker aan de slag met mijn cursus. En ik moet de kuikentjes van Erwin onder mijn hoede nemen. Komen er ook nog postings uit Berlijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bruintje blijft uit de buurt van elk internetcafé! Heb wel net ontdekt dat je posts in het vore kunt schrijven en de dag/tijd van publicatie in kunt stellen. Brengt me in de verleiding een archiefje voor de komende weken aan te leggen... Is alweer weg ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Naar berlijn? Wat leuk, ik ga er straks ook twee weekjes naar toe! Misschien komen we elkaar nog wel tegen... Veel plezier gewenst in elk geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gezellig! Maar hoe herken ik deze leuke jongen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo