Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 7 - Flickr ontdekken

Flickr verder ontdekken, luidt de opdracht van het volgende ding. Want zoals dat hoort bij een echte web 2.0 site "moedigt Flickr mensen aan om hun eigen toepassingen te bouwen rondom de foto’s op de site". Nou, dat heb ik geweten. Maar op het waaróm van deze toepassingen heb ik nog niet echt een bevredigend antwoord gevonden. Tenzij het bedoeld is om een verveeld leven, een regenachtige dag of een slecht huwelijk te ontvluchten. Zoals we vroeger gezellig yahtzee dobbelden, zo freubelen we nu met onze foto’s op Flickr. Spannend!

Eerst even een spoedcursus web 2.0 en Flickr vocabulaire, zodat u weet waar we het over hebben:


Bij Flickr Toys blijf ik ‘even’ hangen. Genoeg toys om van al je foto’s een feest te maken: een puzzel, een Warhol, visitekaartjes, kubussen, kalenders of allerlei soorten frames. Zelfs de Polaroid zal met Flickr nooit meer uit ons straatbeeld verdwijnen!

Het resultaat heb ik voor u in een diashow geplaatst. Met alle tijd die ik er aan heb besteed om dit te maken, zou ik het erg op prijs stellen als u even de tijd neemt om er naar te kijken. Vergeet vooral niet om zo nu en dan oh en ah te zeggen. Dat deed u ook als we rond het fotoboek zaten, dus dat kan nu niet uitblijven. Helaas kom ik niet meer toe aan al het speelgoed van Bits and Pieces en de Great Tools Collection. Soms moet de mens ook even naar buiten.

Reacties

  1. ooohhhh en aaaahhh, (in 1 reactie, niet meteen overdrijven natuurlijk)
    vooral die mooie rooie Ikea kastjes staan er zo creatief gefotografeerd op. Kan geen Flickr tegenop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gedaan meisje....
    Ik laat de ooooh's en aaaah's even weg, anders is het zo gemaakt.....
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. reactie-test!
    waar is de rest gebleven?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk, astrid, je hebt me op allerlei ideeën gebracht. Was net begonnen met Flickr en wist nog niet dat het in de 23 dingen zat. Ik ga ook aan de slag!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo