Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 7 - Flickr ontdekken

Flickr verder ontdekken, luidt de opdracht van het volgende ding. Want zoals dat hoort bij een echte web 2.0 site "moedigt Flickr mensen aan om hun eigen toepassingen te bouwen rondom de foto’s op de site". Nou, dat heb ik geweten. Maar op het waaróm van deze toepassingen heb ik nog niet echt een bevredigend antwoord gevonden. Tenzij het bedoeld is om een verveeld leven, een regenachtige dag of een slecht huwelijk te ontvluchten. Zoals we vroeger gezellig yahtzee dobbelden, zo freubelen we nu met onze foto’s op Flickr. Spannend!

Eerst even een spoedcursus web 2.0 en Flickr vocabulaire, zodat u weet waar we het over hebben:


Bij Flickr Toys blijf ik ‘even’ hangen. Genoeg toys om van al je foto’s een feest te maken: een puzzel, een Warhol, visitekaartjes, kubussen, kalenders of allerlei soorten frames. Zelfs de Polaroid zal met Flickr nooit meer uit ons straatbeeld verdwijnen!

Het resultaat heb ik voor u in een diashow geplaatst. Met alle tijd die ik er aan heb besteed om dit te maken, zou ik het erg op prijs stellen als u even de tijd neemt om er naar te kijken. Vergeet vooral niet om zo nu en dan oh en ah te zeggen. Dat deed u ook als we rond het fotoboek zaten, dus dat kan nu niet uitblijven. Helaas kom ik niet meer toe aan al het speelgoed van Bits and Pieces en de Great Tools Collection. Soms moet de mens ook even naar buiten.

Reacties

  1. ooohhhh en aaaahhh, (in 1 reactie, niet meteen overdrijven natuurlijk)
    vooral die mooie rooie Ikea kastjes staan er zo creatief gefotografeerd op. Kan geen Flickr tegenop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gedaan meisje....
    Ik laat de ooooh's en aaaah's even weg, anders is het zo gemaakt.....
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. reactie-test!
    waar is de rest gebleven?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk, astrid, je hebt me op allerlei ideeën gebracht. Was net begonnen met Flickr en wist nog niet dat het in de 23 dingen zat. Ik ga ook aan de slag!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.