Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 14 - Instant Messaging

Dit klinkt heel duur, maar gaat eigenlijk gewoon over chatten. Met de opdracht wat ervaring op te doen via bijvoorbeeld onze aladin-chat, je collega's toe te voegen aan een IM-account en het liefst ook nog gebruik te maken van de nieuwste web2.0 dienst Meebo. Sorry, maar dit ding gaat mijn deurtje voorbij.

Dat het bij chatten inhoudelijk meestal over niks gaat, is niet mijn grootste bezwaar. Mijn gekrabbel op hyves is ook vooral fun en dat kan heel gezellig zijn. Chatten leent zich volgens mij alleen voor chitchat, want je moet snel en kort schrijven. Dus gebruik je afkortingen, maak je spelfouten en laat je interpunctie weg. Het gevolg daarvan zie ik voorbij komen als ik bijvoorbeeld een email ontvang van scholieren. Er zit niet één fatsoenlijke zin tussen. Gelukkig heb ik ervaring met cryptogrammen, want het is vaak nog een hele puzzel om te achterhalen ze bedoelen. Taal was en is speerpunt nummer 1 binnen het onderwijsbeleid en ik merk een groeiende behoefte aan lees- en taalondersteunende activiteiten. Dus blijf vooral veel chatten!

Een groter bezwaar heb ik tegen de vorm. Ik heb nu al zoveel moeite met het negeren van binnenkomende email als het even niet zo goed uitkomt. Dan wil ik niet ook nog eens 'gestoord' worden door iemand die zin heeft om te chitchatten. En thuis besteed ik m'n tijd liever aan het schrijven van een gezellige email of een leuke blogpost. In m'n eigen tempo, door erover na te denken, het drie keer terug te lezen en er dan toch weer iets in te veranderen. Zonder onderbrekende chatbuzzer...

Dat chatten mogelijkheden biedt om in contact te komen met een bepaalde doelgroep of interactieve diensten aan te bieden, staat niet ter discussie. En als dat op een professionele manier georgani-seerd wordt, ben ik van de partij. Maar als het om de fun gaat, dan kies ik liever voor andere communicatiemiddel.

Reacties

  1. Dag Astrid,
    Bij jou is in ieder geval duidelijk wat je er van vindt!
    Daar kan ik nog wat van leren.
    Even gezellig bij bloggen dan maar?
    groet van Roet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we