Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 16 - YouTube

Ja, dat kennen we natuurlijk. Veel geneuzel voor 15 seconds of fame, maar soms ook mooie, grappige of bijzondere filmpjes. Natuurlijk kun je als bibliotheek compilaties van activiteiten of speciale acties via YouTube publiceren. Maar dan maak ik me, meer dan bij tekst, foto's of geluid, toch wat zorgen over de kwaliteit die wij kunnen leveren. Als je film gaat inzetten, moet je wel wat in huis hebben als het gaat om opnametechniek en editing. Geen knutselwerk graag, dan schiet je je doel voorbij.

CinekidStudio biedt een leuk voorbeeld om met kinderen en film te werken. Daar worden spelenderwijs onze regisseurs van de toe-komst geboren! Ik zie wel mogelijkheden voor een uitbreiding van onze leerlijn mediawijsheid. Wie doet er mee?

Het toevoegen van een eigen filmpje aan YouTube vraagt wel het uiterste van mijn geduld. En ik dacht dat Flickr traag was...
Maar daar is 'ie dan; les één over Berlijn in beeld en geluid.

In 2005 werd aan de Prenzlauer Alle 70 het kunstwerk Fragen! van Karla Sachse onthuld: 320 meter zwart plexiglas met daarop 61 vragen. De kelders van dit gebouw deden na WOII dienst als gevangenis van de geheime dienst van de Sovjets. Daarna kwam Haus 3 in handen van de Stasi. De kelders bleven cellen en elders in het gebouw waren verhoorkamers. Bij de onthulling van het kunstwerk werd gedemonstreerd door een handjevol mensen op leeftijd, de meesten oud-medewerkers van de Stasi. Ze vonden dat er sprake was van geschiedvervalsing. De horrorverhalen die de ronde deden over de Stasi-praktijken in de oude onderzoeks-gevangenis waren allang weerlegd, vonden ze.
Bron: Waar is de muur? / Margriet Brandsma (uitgeverij Conserve)

Hier een poging om een deel van deze indrukwekkende Fragen! in beeld te brengen.

Reacties

  1. Ik maar zoeken naar dat filmpje.... Mijn kinderen zeggen tegen de digitale camera overigens: dat ding waar je filmpjes mee kunt maken (voor YouTube bedoelen ze). Die zijn helemaal niet geinteresseerd in foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. update:
    76% and still running
    dat wordt nachtwerk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaa! Eindelijk!
    Heb je het zelf gefilmd? Wel een vaste hand hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat het gelukt is met je film! Geduld wordt beloond... Ik ben het met je eens als het gaat om de kwaliteit van beeldmateriaal wat je als bibliotheek wilt aanbieden. Maar er liggen wel mogelijkheden, vind ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die vaste hand valt wel tegen als er foto's gemaakt moeten worden hoor! Ik heb een soort natuurlijk vibrato :-)

    En over dat geduld hebben we het al gehad... wat een kleine nachtmerrie was dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukt dus! Prachtig camera werk hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo