Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 19 - Sociale netwerken

Het zat eraan te komen, na het bloggen en chatten moeten we natuurlijk ook aan de sociale netwerken. Wat ooit begon als een forum of community voor vakgenoten is uitgegroeid tot een oneindig online netwerk met voor ieder wat wils.



De imposante lijst met voorbeelden van Frankwatching is slechts het topje van de ijsberg, ben ik bang. Het 23dingen-Ning begint al aardig vol te lopen, maar het lijkt nog niet zo actief te zijn. Op het netwerk van Bibliotheek 2.0 valt wat meer te beleven, maar ook daar word ik niet echt enthousiast van. Als iedereen z'n eigen netwerk begint, schieten we dan het doel niet een beetje voorbij? Waarom niet verschillende groepen rond verschillende thema's binnen één netwerk, als je je dan zo graag wilt afscheiden.

Hyves ken ik, dat dóe ik al een tijdje. Er wordt regelmatig gekrab-beld en ik heb zelfs al een keer gekwekt! Vrienden zijn welkom, maar dan wel zo nu en dan wat van je laten horen hè. Ik heb in een enthousiaste bui zelfs twee groepen aangemaakt, waarvan één voor onszelf. Wanneer wordt die nu eens 'geïmplementeerd'?
Doe er wat mee, duik dat netwerk in. Dat kunnen we nu toch wel!

Dan surf ik snel even over MySpace, Facebook, Orkut (wat een naam!) en LinkedIn. Leuk hoor, maar voor mij is het genoeg zo. Zoveel netwerken kun je toch niet allemaal bijhouden? En inder-daad, daarvoor is wel weer een verzamelsite; Plaxo Pulse. Het moet niet nog gekker worden.

Wat mij betreft zou ik kiezen voor één netwerk met collega's (voor de dagelijkse gang van zaken), één voor de branche (om bij te blijven), één spannende en vooral actieve van onszelf voor de klant (met een paar doel- of interessegroepen?), één privé (voor de fun) en verder gewoon weer iets vaker bij elkaar op bezoek gaan (voor echt contact met echte vrienden). Maar dat is vast niet de juiste web2.0 houding die van me wordt verwacht.
Sorry, ik ben een nieuwkomer.

Reacties

  1. dat met al die netwerkjes heb ik dus ook.. Alsof het een verdienste is om overal weer een aparte webvriendenclub voor op te richten. En de houding die van je verwacht wordt? Hoef je je volgens mij geen zorgen over te maken! Geen excuses nodig dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat met al die netwerkjes heb ik dus ook.. Alsof het een verdienste is om overal weer een aparte webvriendenclub voor op te richten. En de houding die van je verwacht wordt? Hoef je je volgens mij geen zorgen over te maken! Geen excuses nodig dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. sorry hoor, 1 reactie was mijn bedoeling..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach wat, veel reacties is ook wel eens leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo