Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 20 - Last.fm

Ik heb het geprobeerd, serieus. Ik was er ook echt voor gaan zitten, voor m'n eigen muziek-bibliotheek op Last.fm. Accountje aanmaken, software downloaden, zoeken, luisteren, hartjes aanklikken, 'tagen'...

Maar er gebeurt helemaal niks. Ik bouw geen profiel op, m'n widget blijft blanco, ik snap er steeds minder van.

Dan maar even rondsnuffelen in ons 23dingen-account. Ook nu wordt de muziek waar ik naar luister niet toegevoegd, hoe hard ik ook op die hartjes klik! Het idee in net zo'n omgeving te zullen belanden als bij LibraryThing, blijkt een illusie. Ik zal wel iets heel belangrijks heel erg fout doen, maar tot nu toe heb ik me met al die nieuwe dingen toch prima gered. Stom Ding.

Als ik de theorie nog eens rustig doorlees, vallen me ineens een paar zinnen op.
  • Als ongeregistreerde bezoeker kun je vrijelijk muziek beluis-teren via de last.fm muziekplayer.
    Ik beluister mijn muziek altijd gewoon via de cd of radio en dat bevalt prima. Moet ik nu soms muziek opzoeken in de pc en snoertjes naar de boxen leggen voor een mooi geluid?
    Beetje overbodig.
  • Zoek op de tag fusion en je hebt een muziekzender gemaakt met deze muziek.
    Muziekzender? Waarom zou ik? Ik heb geen dj-aspiraties. En eigenlijk snap ik helemaal niks van deze zin.
  • Speel je jouw muziek op je computer af via het programma iTunes, dan kan de speciale last.fm software de tracks synchroniseren met je account.
    Ik speel nooit muziek af op de computer via iTunes. En dat ga ik ook nooit doen. Echt niet.
  • Ook jazz-, folk- en zelfs klassieke muziekliefhebbers (vooral die van het ijzeren muziekrepertoire) komen aan hun trekken.
    Ai... het ijzeren repertoire. Dat is nou net wat hier in huis ontbreekt, dat kennen we wel. Ik word met ijzeren hand opgevoed in het 'on-ijzeren' repertoire, als je het zo kunt noemen.

Nee, bij Last.fm ligt voor mij de nadruk op Last en niet op fm. Hoe graag ik ook zo'n mooie widget zou willen, de ontoegankelijkheid van deze website heeft m'n inspiratie opgedroogd. De boodschap is duidelijk: tussen mij en de muziek wordt het echt niet meer wat. Accountje opgezegd, software verwijderd. Op naar het volgende ding.

Reacties

  1. Die term snapte ik eigenlijk niet: "ijzeren repertoire". Dat zijn de "klassieke klassiekers" of zo?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IJzeren repertoire. Ja, dat is de muzikale canon, de high lights, de klassieke klassiekers, dat wat je op classic fm hoort... zeg maar. Dat wat je in veel widgets voorbij ziet komen, ook nog eens. Maar dat geeft niet hoor, want zonder dat ijzer waren er ook geen 'experimenten'! En er zit ook heel goed en geniaal ijzer tussen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Snif... Wat een teleurstelling voor een muziekliefhebbende 23dingen-coach.. En ik heb nog zo m'n best gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niet goed genoeg dus. Had je me maar eerder moeten helpen!
    Maar je hebt je aardig bijgelezen en gereageerd, zeg. Op naar de afsluiting.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we