Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe toegewijd bent u?

Deze week in het nieuws!

Werknemers die veel achter de computer zitten, hebben geen groter risico op RSI. Volgens promovendus Sefan IJmker be-staat er geen verband tussen de duur van computergebruik en de mate van arm-, nek- en schouderklachten.


Factoren die wel invloed hebben, zijn:

  • variatie in werktaken,
  • lage waardering van werk,
  • gelijktijdig gebruik van telefoon en computer,
  • een overmatige toewijding aan werk en
  • doorwerken tijdens lunchpauzes.

Die eerste twee zitten bij mij wel oké. Maar aan de rest maak ik me toch te regelmatig wel een beetje veel schuldig. En ja, elle-bogen en schouders doen wel eens au. Wat vaker gaan lunch-wandelen dus?

Toch zou ik als werkgever nu wel anders aankijken tegen perso-neel dat nooit ergens last van hebben. Hoezo, hart voor de zaak...

Reacties

  1. Gelijktijdig gebruik van computer en telefoon? Nee zeg, dat gaat nooit lukken; ben een man, hè.. Dan krijg je dat..
    Maar een lunchwandelingetje probeer ik wel dagelijks te maken; is echter ook niet altijd gezond voor lijf (van der poel om de hoek) en portemonnee (popeye om de hoek)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.