Doorgaan naar hoofdcontent

100.000e Zoek&Boek!

Best leuk hoor, werken in de bieb.



En gefeliciteerd allemaal!

Reacties

  1. Dit filmpje was ERRUG leuk! Waar haal je het toch allemaal vandaan???

    En ik lees dat je weer aspiraties krijgt met de viool???? Digitaal????
    Zo zie je maar weer, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

    je "long-ear" Uil!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Astrid,
    Heel mooi, vooral die Fictiedossier-widget maar ook die van de toolbar! Een klein puntje (sorry), het is niet 'Zoek venster' maar 'Zoekvenster'. Ik neem aan dat jij wel weet wie dit kan veranderen (desgewenst natuurlijk).
    Groet, schrvrdzs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @uiltje: Dit filmpje is toevallig gemaakt door wat collega's uit de provincie, omdat we wat te vieren hadden. Andere filmpjes jat ik weer gewoon van anderen.
    Voor het antwoord op je tweede vraag moet je de reacties bij het muziekberichtje maar even lezen ;-)

    @schrijver: Oei, dit was me nog niet opgevallen. Ik ben alleen bang dat het een standaardtekst is van het toolbarprogramma. Zal het eens navragen bij de toolbarmakers. Die fictiedossier is inderdaad mooi hè. Van onze eigen widgetspecialist Marc!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sinds wanneer is Marc van jullie :-)? Gisteren was ie nog gewoon van de OBD toen ik daar was.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sorry, maar we zijn met elkaar toch één grote provincie? Ik ben ook een beetje van jou hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ik nou zo jammer vind is dat zoiets moois als dat fictiedossier alleen iets voor Overijssel is omdat Marc zogezegd 'van jullie' is. Door dit soort versnippering gaat veel energie verloren en blijft veel moois beperkt tot één regio. Of begrijp ik het verkeerd en is dat fictiedossier door heel Nederland te gebruiken? Dat zou fijn zijn, want het is inderdaad heel mooi, zowel de widget als het achterliggende programma. Hetzelfde denk ik over de wiki van Deventer en er zal vast nog veel meer moois zijn dat zich ergens verschuilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve schrijver, het fictiedossier staat gewoon voor iedereen vrij op internet! En veel van de boeken en beschrijvingen zijn ook opgenomen in Schoolbieb.

    Het is ooit begonnen met een Overijssels redactieteam, als Overijssels product. De eindredactie ligt nog steeds in Overijssel (als ik me niet vergis) en toevallig hebben wij daar ook iemand die graag widgets maakt. Vandaar. Maar please, vertel het aan iedere scholier in Rotterdam en omstreken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dag Astrid,
    Dat heb ik dan gelukkig helemaal verkeerd begrepen. Het zal nog 's goed komen met de bibliotheek! Ik ken helaas geen Rotterdamse scholieren, maar anders zou ik reclame maken want ik vind het een erg leuk opgesteld programma met een interessante titelkeuze (voor zover ik het bekeken heb). Die widget is ook heel leuk. Ik neem aan dat 'onze' Conny het programma wel zal kennen. Maar is die widget ook al ruimer bekend?
    Groet, schrvrdzs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ken Conny niet volgens mij, maar als ze voor het onderwijs werkt heeft ze vast wel van het fictiedossier gehoord. De widget bestaat nog maar net en er is nog geen grote publiciteit aan gegeven. Hopelijk gaat dat o.a. via alle blogs nog komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha Astrid,
    Conny houdt zich o.a. bezig met laageletterdheid en MLP's (is dat het meervoud?) en elke (schaarse) ontmoeting met haar geeft me het gevoel dat het met de bibliotheek nog eens helemaal goed zal komen, iets wat ik met andere bibliotheekmensen niet zo vaak heb helaas. Ik heb haar inmiddels op de widget gewezen. Ik zou hem zelf graag op m'n blog zetten omdat hij zo leuk is, maar hij staat zo ver af van waar ik me in mijn werk mee bezig houdt dat ik het toch maar niet doe. Was er maar zo'n widget met streekromans of met GLB, maar daar is helaas geen achterliggend programma voor te vinden denk ik.
    Groet, schrvrdzs

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het is je vergeven ;-)
    Maar als je de widget zo leuk vindt en hij past mooi op je blog, dan plaats je hem toch gewoon? Je hebt vast wel bezoekers die misschien geïnspireerd worden door de titels en daarna jouw grote wens in vervulling doen gaan: een boek lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nee, ik vind niet dat-ie op mijn blog past. Ik weet niks van vmbo-leerlingen en zij lezen zeker mijn blog niet. Die widget hoort bij mensen die er iets 'mee hebben', vind ik. Maar mooi blijft-ie.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. weer zo´n leuk filmpje
    en die professor.....die man is echt van vele markten thuis ;)
    Groetn Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  14. @wies: sommige mensen halen gewoon Alles uit het leven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo