Doorgaan naar hoofdcontent

D-Day in Hengelo


Vandaag was het zover: Digital Day in Bibliotheek Hengelo! Toegegeven, het liep niet storm, maar het was wel heel gezellig.

Onze Poken-Jilles stond strategisch bij de ingang en heeft z'n verhaal aan heel wat belangstellenden verteld. Als je misschien niet enthouiast bent om het product, dan word je dat toch zeker wel van die eindeloos energieke Jilles. Poken had zich geen betere ambassadeur kunnen wensen.

Frank Janssen trakteerde een klein gezelschap op zijn ervaringen met bloggen, op opvallende feiten en cijfers over hoe mensen vroeger en nu hun tijd besteden, hun informatie vinden of hun sociale contacten onderhouden en natuurlijk op de nieuwste ontwikkelingen. Dat ik ze allemaal al kende, vond ik dan wel weer een pluimpje voor mezelf waard. En dat onze bibliotheek veel van die toepassingen actief inzet, kon zelfs op een compliment van Frank rekenen.

De Google Battle heeft een paar mooie momenten opgeleverd. Zo waren er spannende battles tussen ouder en kind, maar ook Jilles en onze eigen Danny waagden een gokje. Moedig Danny! Volgende keer beter... het waren echt onmogelijke vragen.

Ook leuk dat er een paar collega's uit de provincie zijn komen kijken. Zo blijk ik ineens naast iemand te zitten waar ik al vaak mee heb gemaild, die m'n vriend is op Ning, die ik als reaguurder op blogs tegenkomen, maar die ik nog nooit heb ontmoet. Dat is dan wel weer raar aan die digitale sociale wereld: je kunt iemand voorbij lopen zonder te weten dat je hem eigenlijk kent, maar heb je eenmaal de hand geschut dan hoef je ook heel veel niet meer te vertellen, omdat je al zoveel van elkaar weet.

De wereld is vreemd. Maar wel leuk!

Reacties

  1. Dit lijkt mij ook wel iets voor een organisatie als de bieb2.0 voor onderlinge communicatie:
    P2: een op twitter lijkend groepsblog van Wordpress.
    http://en.blog.wordpress.com/2009/03/11/p2-the-new-prologue/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ervaring was wederzijds, Toch weer wat nieuws te weten gekomen, blijken we ook nog eens dezelfde "muzikale" achtergrond te hebben.

    Verder complimenten voor de organisatie, het liep dan wel niet storm het was wel heel professioneel en interactief opgezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas was ik door ziekte zelf verhinderd (balen!!). Zijn/komen er foto's en/of video van DD?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @eazy: Ziet er inderdaad stoer en mooi uit. Ik ben (nog) niet zo van de WP, maar zal er eens induiken.

    @diriwout: Klopt. Ik had eigenlijk moeten schrijven dat er na de "oh jij" ervaring altijd wel een nieuwe ervaring wordt toegevoegd ;-) Dank voor je compliment, ik geef het door aan de organisatie!

    @jouke: Ik had je inderdaad gemist. Maar je collega heeft Enschede prima vertegenwoordigd en je afwezigheid toegelicht. Fijn dat je toch nog zo nu en dan online bent. Beterschap.
    Foto's en film... ik geloof niet dat ik iemand met een camera heb zien rondlopen. Ze waren te druk met battelen en poken. Ik check het even.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk inderdaad!

    En zo zie je dat een profielfoto toch meerwaarde kan hebben soms...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nu baal ik nog veel meer dat ik niet kon.
    Leuk enthousiast verhaal Astrid. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @edwin: nou ja, mijn profielfoto had in dit geval ook niet echt geholpen... In Eindhoven ontmoette ik Van Beijnen, die ik alleen ken van de blogs enzo. Ook bij hem viel niet echt het kwartje, tot ik me voorstelde met "hoi, scribbles". Grappig om dan die "oh ja"-blik te zien.

    @essen: volgende keer dan maar!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo