Doorgaan naar hoofdcontent

Kamermuziek in het Groen

Wie me volgt op Twitter wist het al, ik was gister (alweer) een dagje in Eindhoven. Op het festival Kamermuziek in het Groen dit keer. Mooie programmering, strak georganiseerd (vooral voor de artiesten), prima weer (vooral voor de duizenden bezoekers) en een fijne sfeer in een gezellig park. Maar ja, ze doen dit dan ook al sinds 1987, dus dan heb je een bult ervaring om op te bouwen. En dat was te merken. Alleen dat systeem met die consumptiefishes, dat mag bij de evaluatie wel bovenaan het lijstje verbeterpunten. Voor de rest, helemaal top!

Nu is Eindhoven natuurlijk niet om de hoek, dus er moest wel iets meer te beleven zijn dan een gratis voorproefje van een stel topmuzikanten zoals het Zapp String Quartet, Frommermann, het Matangi Quartet of The Rosenberg Trio.

Dat klopt, want op een intiem afgesloten podium speelde het 'huisgezelschap' van Bibliotheek Hengelo haar laatste voorstellingen van dit seizoen. Rood Verlangen zette in een bloedhete tent, samen met actrice Annemarie Feltmann, weer de ontroerend mooie wintervertelling Schaap met laarsjes neer. En ondanks binnendringende klanken van de buren gingen bij jong en oud de ogen weer langzaam open en de mondjes dicht. Zo lief.


Het was even strak plannen, maar tussendoor kon ik ook nog de twee sessies van Calefax Rietkwintet bijwonen. Ik schreef al eerder dat dit ensemble zo lekker 2.0 ging. Wat daarin alleen nog ontbrak was Twitter. Vlak voor ik wegging deed ik een snelle check, en ja hoor, natuurlijk zitten ze daar nu ook! Gauw volgen, en zo had Scribbles had haar eerste dagje uit met zo nu en dan een twitter update, alsof ze er helemaal bij hoort.

De concerten? Oh ja, die waren natuurlijk weer smullen. De arrangementen van Rameau zijn al m'n favoriet. Met de nieuwe cd van Nancarrow met stip op nummer 2. Till Eulenspiegel is een feestje, evenals de door Duke Ellington bewerkte Nutcracker Jazz Suite. Wanneer komt dat op cd, jongens? En denk nu niet dat er geen belangstelling was, deze foto is van het inspelen. Dat doe je op zo'n festival gewoon met wat publiek er bij!


Kortom, een warm bad, een gezellige dag. Bijkletsen moest tijdens wat gestolen momenten tussendoor, dat gaan we nog een keer overdoen. Eerst maar eens genieten van een verdiende vakantie. We zien elkaar wel weer in het nieuwe seizoen!

Reacties

  1. Ken je Lavalu?

    Een Nederlandse Jazzpop-band met een hele eigen stijl. Ik zag en hoorde ze van het weekend in Leiden. Geweldig!

    Zou er eigenlijk op mijn weblog aandacht aan moeten besteden, maar de tijd ontbreekt me!

    Wens je een fijne, zonnige vakantie toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Hetty, nee ik ken deze groep niet. Jazz is ook niet helemaal mijn ding, ben ik bang. Maar de bewerkingen van Calefax waren een aangename verrassing.

    Jij ook een fijne vakantie. Kun je eindelijk lekker over Lavalu gaan bloggen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we