Doorgaan naar hoofdcontent

Filmtip: Rachel Getting Married

Voor wie de kunstfilm niet schuwt, voor liefhebbers van filmmakers als Lars von Trier en Susanne Bier: ga deze film zien zolang het nog kan. Waarom? Lees deze perfecte recensie van Filmtotaal. Daarom.

In een Villa Kakelbont aan culturen, kleuren, emoties, verbaal geweld en heel veel muziek zien we hoe dicht liefde, afgunst, vrolijkheid en wanhoop bij elkaar kunnen liggen. De personages zijn levensecht, verre van perfect, soms vrij onsympathiek maar tegelijk ook liefdevol en beminnelijk. Het zijn mensen. De regisseur (van Silence of the Lambs) sleurt de kijker mee het moeras in, diep in de emotionele blubber van liefde, haat, jaloezie en onmacht.

5 sterren




Reacties

  1. Voor wie in juli niet in de gelegenheid is....

    De film draait in augustus in Filmhuis De Keizer in Deventer.

    # donderdag 20 augustus 19:00 uur reserveren
    # vrijdag 21 augustus 19:00 uur reserveren
    # zaterdag 22 augustus 19:00 uur reserveren
    # zondag 23 augustus 20:00 uur reserveren
    # maandag 24 augustus 20:00 uur reserveren

    # dinsdag 25 augustus 14:00 uur reserveren
    # dinsdag 25 augustus 20:00 uur reserveren
    # woensdag 26 augustus 20:00 uur reserveren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk aan, mogelijkheden genoeg dus! Ga je nog kijken, digisuus?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als het enigszins kan wel! Anders later de dvd maar lenen en de Kleine Keizerin reserveren ;)
    Maar dat zal dan nog wel even duren..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. FamiliebijeenkomSten zijn altijd een bron van inspirAtie; zie Festen. Jammer dat wij geen regisseur In de familie hebben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @digisuus: Ik adviseer toch een donkere zaal, groot scherm en groot geluid. Dan kruipt het net iets meer onder je huid. Fijne avond ;-)

    @eazy: Ja, Festen is en mooie vergelijking. Iedere familie zou een regisseur moeten hebben!
    PS Je hoofdlettergebruik in je reactie intrigeert me. Ik zie het bijna als een geheime (familie)code, die ik helaas niet kan ontcijferen. Spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Grote vingers, kleine iPhonekeys ;-0

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ah nee, niet zó simpel! Ik blijf geloven in een code, die is veel leuker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo