Doorgaan naar hoofdcontent

Biebsearch Junior online

Yes! We hebben een naam en we hebben een website. Tijd voor een feestje dus.

Officieel is m'n poll om een naam te kiezen voor ons nieuwe project nog niet helemaal afgelopen, maar de keus is gemaakt. En echt storm liep het toch al niet meer. In goed overleg met de betrokken collega's, de directies én de poll hebben we gekozen voor: Biebsearch Junior - bibliotheek op school

Met de lancering van Biebsearch.nl hebben we eindelijk een plek om alle geïnteresseerde bibliotheken en scholen naar te verwijzen. Voor het voortgezet onderwijs en de MBO's is er te lezen wat Biebsearch ís en wat het uw school en bibliotheek kan opleveren. Voor de pilotfase waarin Biebsearch Junior voor het primair onderwijs zich bevindt, is de website in de eerste plaats dé plek om die pilot actief of passief te volgen.

Want het belangrijkste onderdeel van Biebsearch.nl zijn de nieuwsberichten. Onze pilot is er namelijk niet één die we stilletjes in een achterkamertje uitpuzzelen en testen, om pas met de buitenwereld te delen als alles goed en wel is doorontwikkeld. Nee, via korte berichten houden we de buitenwereld regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen op de pilotscholen, in de pilotbibliotheken en ten aanzien van het proces, de evaluatie en de verdere uitrol. U kunt dus meekijken, meedenken en reageren. Als Scribbles blijf ik er ook nog wel over bloggen, maar dan een beetje persoonlijker.

Zo blijkt dat mijn spoedcursus tot Joomla-superadministrator om Onderwijsvragen Twente in de lucht te krijgen opnieuw z'n vruchten af te werpen. En natuurlijk was dit niet gelukt zonder Essen2punt0 en Nazdrave en onze vruchtbare samenwerking bij de geboorte van dit digitale kindje!

Foto

Reacties

  1. Inderdaad tijd voor een feestje. Mooi dat we 'm online hebben! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @anoniem: sorry, dacht dat ik je kende ;-) Voor correcties en een kritisch oog komen ze meestal bij mij langs, dus dit deed pijn. 't Leven is hard!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Complimenten voor deze mooie weblog!!

    Groet, Fokko

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij twijfel: kijk bij Onze Taal (doe ik ook).
    Maar ja, dan moet je wel eerst twijfelen natuurlijk...
    Ik wil niemand pijn doen, dus ik zal me er voortaan niet meer mee bemoeien. Misschien dat die andere bemoeial het nog wel blijft doen ;-)
    Taal-oog

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Fokko: Bedankt! Blijf vooral langskomen, dan blijf ik mooie dingen schrijven ;-)

    @Anoniem: Inderdaad, dit was geen twijfel, dit was gewoon blindheid. En schroom niet om me er een volgende keer weer op te wijzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn ervaring is dat je foutjes in een stuk van jezelf vaak gewoon niet ziet, al lees je het 10x door. Ik kom er bij mezelf soms pas na een jaar achter (als het weer nieuw voor me is). Daarom kun je bij een stuk waarbij je vindt dat het er echt toe doet dat het foutloos is, het beste even iemand inschakelen die het hele verhaal nog niet gezien heeft. Denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @anoniem: nou, dat denk ik dus ook, en toch komt het er soms niet van... volgende keer beter

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo