Doorgaan naar hoofdcontent

Wijsheid komt met de stilte


Nu het met die ouderdom wel goed zit, wordt het tijd de wijsheid een handje te helpen. Even een moment van stilstaan bij wie-wat-waar je bent en graag zou willen zijn. Door inspanning, ontspanning, stilte en het mooie Twentse landschap.

Scribbles trakteert zichzelf op een lang weekend yoga en reflectie. Als u me zoekt... ik zit afgesloten van de buitenwereld in Gastenboerderij Dubbelinks Havezathe, bij Ambt Delden, op een veilige steenworp afstand. Kleinkunstenares en yogadocente Léah Kline dompelt ons onder in de wereld van de Vinyasa-flow yoga: een dynamische yogavorm afgeleid van Ashtanga Yoga en gericht op kracht, ademhaling, bewustzijn en souplesse. Ik heb me laten vertellen dat dit net zo heftig is als dat het klinkt! Aangevuld met meditaties, een ayuverdische massage en misschien nog wat wichelroedelopen door de besneeuwde natuur. Als ik zondag niet helemaal ZEN thuiskom, dan weet ik het ook niet meer.

Om daarna gelijk aan de slag te gaan met alle weerstanden die tijdens deze ontdekkingsreis naar boven zullen komen. Tja, een beetje wijsheid krijg je niet kado. Maar de onderliggende boodschap moge duidelijk zijn: Scribbles is even helemaal offline. Namasté.

Foto

Reacties

  1. Ik sta perplex. Ga je echt zulke ingewikkelde oefeningen doen. Vind ik heel erg knap hoor.
    Geniet ze!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Sofie, ja eerlijk is eerlijk, bijna al de ingewikkelde oefeningen zijn me gelukt. Plus ook heel veel mooie verstilde momenten met mezelf en met een kleine groep mooie mensen. Het was bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.