Doorgaan naar hoofdcontent

Wijsheid komt met de stilte


Nu het met die ouderdom wel goed zit, wordt het tijd de wijsheid een handje te helpen. Even een moment van stilstaan bij wie-wat-waar je bent en graag zou willen zijn. Door inspanning, ontspanning, stilte en het mooie Twentse landschap.

Scribbles trakteert zichzelf op een lang weekend yoga en reflectie. Als u me zoekt... ik zit afgesloten van de buitenwereld in Gastenboerderij Dubbelinks Havezathe, bij Ambt Delden, op een veilige steenworp afstand. Kleinkunstenares en yogadocente Léah Kline dompelt ons onder in de wereld van de Vinyasa-flow yoga: een dynamische yogavorm afgeleid van Ashtanga Yoga en gericht op kracht, ademhaling, bewustzijn en souplesse. Ik heb me laten vertellen dat dit net zo heftig is als dat het klinkt! Aangevuld met meditaties, een ayuverdische massage en misschien nog wat wichelroedelopen door de besneeuwde natuur. Als ik zondag niet helemaal ZEN thuiskom, dan weet ik het ook niet meer.

Om daarna gelijk aan de slag te gaan met alle weerstanden die tijdens deze ontdekkingsreis naar boven zullen komen. Tja, een beetje wijsheid krijg je niet kado. Maar de onderliggende boodschap moge duidelijk zijn: Scribbles is even helemaal offline. Namasté.

Foto

Reacties

  1. Ik sta perplex. Ga je echt zulke ingewikkelde oefeningen doen. Vind ik heel erg knap hoor.
    Geniet ze!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Sofie, ja eerlijk is eerlijk, bijna al de ingewikkelde oefeningen zijn me gelukt. Plus ook heel veel mooie verstilde momenten met mezelf en met een kleine groep mooie mensen. Het was bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we