Doorgaan naar hoofdcontent

De Maand van het Vinden


Morgen start de Maand van het Vinden.
Een intiatief van Infovaardig, Instituut voor Media en Informatievaardigheden. Tijdens de Maand van het Vinden worden er op allerlei plekken in Nederland projecten en festiviteiten georganiseerd rondom het vinden van betrouwbare informatie. Er zijn heel veel instellingen in Nederland die betrouwbare informatie hebben, fysiek, maar zeker ook online.

De agenda toont (nog) vooral projecten en festiviteiten in het westen van het land, onder Partners staat (nog) alleen de initiatiefnemer, maar er wordt al wel getwitterd. Grappig, van het Comité van Aanbeveling ken ik drie van de vier mensen. Ja, ik weet het weer. Dit initiatief kwam al eens voorbij tijdens een redactieoverleg van vakblad MediaCoach. Ze doen het volgens mij voor het eerst, deze vindmaand. Het zal even zoeken en wennen zijn, maar wie weet groeit het nog uit tot iets groots en moois. Als je denkt een goed idee te hebben en je hebt de moed om dat idee te verwezenlijken, dan zeg ik: petje af!

Ondertussen kan ik het niet laten zo het mijne van deze maand te vinden.
  • Ik vind stiekem de maand van de filosofie net iets spannender.
  • Ik vind dat ik me dus mag trakteren op het nieuwe boek van Richard David Precht, over liefde.
  • Ik vind dat pasen deze maand heel erg vroeg valt.
  • Ik vind dat de lente deze maand echt wel mag beginnen.
  • Ik vind het top om zaterdag naar een concert van m'n Calefax-vrienden in Deventer te gaan.
  • Ik vind het fijn dat m'n vader deze maand 70 mag worden en ons trakteert op een familieweekendje ergens diep verstopt in de Veluwse bossen.
  • Ik vind het een prettig vooruitzicht dat ik na deze maand mag genieten van twee vakantieweken, waarvan ik nog precies niet weet wat ik ermee zal gaan doen.
  • Wat ik niet zo'n punt vind.
  • Ik vind dat er best wel veel maanden, weken en dagen zijn waarbij we aandacht aan iets bijzonders moeten besteden en waarvan ik niet altijd weet wat ik daarvan moet vinden.

En wat vindt u deze maand?

Reacties

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.