Doorgaan naar hoofdcontent

The Uniform Project (bijna) volbracht!


Bijna een jaar geleden schreef ik over de Brits-Indiase Sheena Matheiken. Zij was begonnen aan een 365dagen-project: elke dag hetzelfde jurkje, maar elke dag anders gedragen en 'versierd'. De opbrengsten van donaties en de verkoop van alle accessoires zouden ten goede komen aan kinderen in India die geen geld hebben om naar school te gaan. Sindsdien heeft een link naar haar site - waar haar dagelijkse outfit te volgen was - als RSS op mijn blog gestaan. Heeft u ze gevolg? Nou, ik wel!

Ik heb echt alles voorbij zien komen: de seizoenen natuurlijk, een enkele vakantie, een trip naar India om te kijken hoe het met de kinderen en de scholen gaat, actualiteiten rondom artiesten en vrienden, fashionweeks en zelfs de aswolk van de IJslandse vulkaan. Verschillende ontwerpers hebben speciaal dingen voor haar gemaakt, daarover schreef ze bij elke dag een korte toelichting. Vandaag staat één van mijn favoriete schilders centraal: René Magritte. Leuk gedaan en bedankt, Sheena.

Inmiddels is ze aan het aftellen. Nog 6 dagen. Er komt vast een knallende finale. Ze heeft op dit moment genoeg geld binnengehaald om 207 kinderen naar school te kunnen laten gaan. En ik weet zeker dat die teller nog wel even doorloopt. Bijzonder.

Ook nieuwsgierig naar hoe haar jurkjesjaar eruit zag? Onderstaand filmpje toont alle dagen en alle creaties. Inderdaad, geen dag hetzelfde. Ik zal haar missen. En er zoemt al de hele week één prangende vraag door m'n hoofd: wat zal ze aantrekken op dag 366?


Uniform Project Picture Book from The Uniform Project on Vimeo.

Reacties

  1. Dit is toch wel het sympathiekste en origineelste van alle 'elke dag een foto van mezelf-series die op internet te zien zijn. Narcistisch en altruïstisch tegelijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @eazy: Ja, zo kun je het ook zien. Beter dan zo'n mugshot, of hoe heet zoiets vreemds... Alle jurkjes zijn via de veiling al uitverkocht. Het was een mooie uitdaging geweest ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Astrid,
    (Het is niet de tijd en de plaats om je te zeggen wat ik ga zeggen, maar hier kan ik je vinden.)
    Misschien wist je het al, misschien reserveerde je al kaarten, maar voor het geval je het niet weet: 3/11 is er een voorstelling van het NBE met Bart Moeyaert. Reserveren via Muziekkwartier.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @AvA: Een supertip! Het vervolg op De Schepping. Dat wordt een feestje en ik ben erbij ;-) Dank.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo