Doorgaan naar hoofdcontent

Zomeractie: Scribbles under construction


Het is weer zover: zomervakantie. Dat betekent voor mij vrije tijd, opruimen, nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin, andere wegen. Allemaal tijd om mezelf en dat wat ik doe weer eens onder de loep te nemen, en waar nodig een ander jasje aan te meten.

Na een fijne start van dit weblog in Bloggers Tic Tac ben ik een jaar geleden - in zo'n zelfde opruimerige zomervakantie - overgestapt naar een gedownload Template-blue. En laat ik daar nu zo langzamerhand wel een beetje op zijn uitgekeken. Kennelijk hebben mijn templates een beperkte houdbaarheidsdatum.

Nu Blogger z'n eigen sjabloonontwerper heeft via DraftBlogger ben ik me daar maar eens helemaal op gaan uitleven. En dat was nog best even puzzelen en uitproberen zeg. Dingen die me niet interesseren blijk ik te kunnen wijzigen, sommige dingen die ik graag wil aanpassen blijken geblokkeerd. Een compromis-template dus. Met al het goede van de vorige en hopelijk ook voldoende nieuw moois. Opdat ik er weer een jaartje tegen kan, zullen we maar zeggen. De rest van de vakantie kom ik vast nog wat verbeterpunten tegen, maar met gepaste trots presenteer ik hierbij alvast: Scribbles nieuwe stijl!

Update: vraagje... waarom wordt in Explorer m'n header een zwarte balk en herkent Explorer de dia's van Slide niet?

Reacties

  1. Mooi Astrid!
    Ziet er weer heerlijk fris uit.
    Fijne vakantie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Frisse make-over! Fijne zomer toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi sober en overzichtelijk Astrid!

    De widgets met een witte achtergrond komen nu wel iets meer in je blog te hangen. Misschien dat je daar nog iets in kan moet de kleuren? Dan gaat het soepeler in elkaar over.

    Dat ziet overigens niet iedereen wellicht hoor. Zat er tegen mij ook een keer eentje over de ene soort wit t.o.v. de andere. Ik zie het verschil tot op vandaag nog steeds niet :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @essen en henk: bedankt en jullie ook een fijne zomer. We kunnen er weer een jaartje tegen!

    @edwin: bedankt voor het meedenken! Ik heb de LT-wiget in de kleuren van het template gezet, volgens mij wel beter zo. De Bloggids kan/wil ik zelf niet aanpassen. Zijn dat de widgets die je bedoelde?

    Zit ik ook nog met die zwarte balk in IE. Zie jij die ook, in plaats van m'n header? Kom jij nog in andere browsers problemen tegen? Ik heb alleen IE en Chrome... Dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Astrid:

    In Chrome zie ik de LT-widget nog steeds in grijs, in Firefox wil de widget niet laden hier, maar het is beslist niet storend of lelijk hoor.

    Die zwarte balk krijg ik niet in beeld. Als je wilt kijken hoe andere browsers alles weergeven moet je je adres eens ingeven in www.browsershots.org.

    Als je de blauwe balk van Blogger evt wilt verwijderen: op http://stam.blogs.com/8bits/2007/10/perfecte-blogto.html staat ook een instructie daarvoor.

    Goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Ed,

    Het LT-grijs is gelijk aan de buitenkant-grijs. Leek me wel rustig met toch een zichtbaar contrast. In IE laadt hij dus ook niet, tja.

    Mooie site: browsershots! Maar ik zie dus inderdaad in IE met XP wel zwarte balken. Bommer.

    De navbar van Blogger vind ik wel weer lekker vanwege de zoekfunctie en de snelkoppelingen naar nieuw bericht en dashboard. En ach, ook lekker rustig grijs, dus van mij mag 'ie blijven (totdat ik er genoeg van krijg ;-)).

    Dank!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.