Doorgaan naar hoofdcontent

Cultuurtip: locatietheater Laand

U wist het vast nog niet, maar er vindt volgende week een bijzondere voorstelling plaats in ons mooie Dinkelland. Een voorstelling die ook al te zien was op het Frysk Festival, Oerol en het New Island Festival in New York. Ik bedoel maar. Houdt u van een cross-over van muziek, film en natuur, dan moet u hier zeker bij zijn!

Kunstenaar, slagwerker en vogelkijker Sytze Pruiksma (MySpace) maakte speciaal voor het Dinkeldal een film en een Dinkeldalsuite onder de naam Laand.

De natuur is Sytze's grootste inspiratiebron, hij luistert ernaar als naar muziek. Hij neemt geluiden van de natuur op en mixt deze met eigen muziek op natuurlijke instrumenten. Cameraman Herman Zeilstra maakt beelden bij de geluiden, die geprojecteerd worden op twee enorme schermen. Vanuit een strandstoel geniet u in de open lucht van de beelden van ons mooie Twentse landschap in combinatie met door Sytze gespeelde muziek. Voor deze speciale Dinkeldaleditie van KUNSTen OP STRAAT wordt de muziek aangevuld met klarinettist Auke Reuvers.

Erbij zijn? Dat kan!

  • op 19, 20 en 21 augustus
  • aanvang 20.45 uur
  • kosten €12,50
  • verzamelen bij P-plaats Hotel de Grote Zwaan in De Lutte
  • van daar volgt een korte wandeling naar de speellocatie


Reacties

  1. Hey, mooi dat Auke erbij is. Als bestuurslid van Kunsten op straat hengelo mag ik bij de premiere zijn. Als het net zo bijzoonder wordt als vorig jaar bij Wiek, dan wordt het vast weer een superavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Diane: Ja, dat had ik kunnen weten, jij bent hier natuurlijk bij. Ga je zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. die zwarte balk ipv één van je mooie plaatjes.... is dat wel goed?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Diane: grrrr, nee dat is helemaal niet goed. Je ziet die balk alleen in explorer, alle andere browsers gaan wel goed. Werk nog hard aan een oplossing, maar het ziet er somber uit...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo