Doorgaan naar hoofdcontent

Boek1boek van start


Het gebeurde met stille trom. Niet omdat het niet belangrijk was, maar omdat we bescheiden en voorzichtig wilden kijken hoe het zou gaan. Maar het is gelukt en nu sla ik toch even op de Grote Trom!

Vandaag is het eerste Overijssels-Flevolandse Boek1boek-transport uitgereden, waarbij de Boek1boek-chauffeur op drie scholen voor 13 groepen een rode Boek1boek-krat afleverde, gevuld met door de kinderen zelf bestelde boeken uit onze speciale Boek1boek-collectie, die ze via de nieuwe Biebsearchportal in de nieuwe Boek1boek-catalogus hebben gevonden. Lieve jongens en meisjes, die leuke chauffeur komt alles pas over drie weken weer ophalen, dus ik zou zeggen: Lees Je Rot!

Driewerf hoera voor iedereen die zijn en haar steen(tje) heeft bijgedragen aan het realiseren van deze nieuwe dienst binnen Biebsearch Junior: m’n collega’s van de Overijsselse Bibliotheekdienst en Blauwe Brug, de bibliotheekspecialisten die de scholen hebben geïnstrueerd en natuurlijk onze verse samenwerkingspartners uit Heerlen, die Boek1boek hebben ontwikkeld.

Dat we draaien is super, dat 1700 leerlingen hier elke drie weken plezier van gaan hebben is top, dat 2500 leerlingen en leerkrachten deze dagen ook nog een nieuwe bibliotheekpas hebben ontvangen is klasse, dat we hiermee het leesonderwijs een nieuwe impuls geven is waar we het uiteindelijk voor doen. Maar ik weet ook dat we nog niet klaar zijn. De catalogus vertoont nog wat kinderziektes, die is volgende week weer net zo beter als ik, dat komt goed. De portal is nog heel basic, er liggen widgets te wachten op inhoud en er zijn al ideeën voor meer en beter, ook dat komt goed. De pilot is nog niet voorbij, het schooljaar is pas net gestart, ook een grote beweging gaat stapje voor stapje. Ik heb vertrouwen en goede moed. En ik heb een sterk team om deze klus te klaren. Geniet dus voor nu maar even lekker mee met deze eerste stap en blijf ons volgen, want ja, er gaat nog meer komen.

Bedankt allemaal en op naar de tweede afleverronde!

Reacties

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo