Doorgaan naar hoofdcontent

Bibliotheken broeden op de toekomst

Het zoemt al weken (en bij sommigen zelfs maanden) door bibliotheekland: de Bibliotheektweedaagse in Maastricht. Even voor de niet-bibliofiele volgers van dit blog.

Wij - bibliotheken van Nederland - hebben elkaar veel te vertellen en veel te laten zien. Bezuinigingsgolf, innovatieprojecten, Collectieve Agenda, e-boekenmarkt, Collectie Nederland, de landelijke bibliotheekpas, het datawarehouse, strategie, marketing, HRM, certificering. Om maar eens wat te noemen. En we hebben ook een paar vragen. Hoe kunnen we meer mensen bereiken? En hoe zorgen we ervoor dat die mensen meer aan de bibliotheek hebben, dat de dienstverlening van de bibliotheek zich vertaalt in (aantoonbare) maatschappelijke meerwaarde?

Nou, om met elkaar bij dat alles eens stil te staan, is er een bibliotheektweedaagse in het leven geroepen, dat kennelijk hét jaarlijks terugkerende kennis‐ en netwerk-evenement voor de openbare bibliotheekbranche gaat worden. Dit jaar dus voor het eerst, op 9 en 10 december, in Maastricht. Vind ik niet erg.

Wat we gaan beleven?

Ik lees op datzelfde twitter dat we al meer dan 600 aanmeldingen hebben. Dat wordt een dolle boel dus, daar in Maastricht. Gelukkig ken ik ook een paar verstopte verstilde plekjes, die komen vast nog wel van pas. Maar goed, eerst die powerpoint voor die workshop op die onderwijsmarkt nog maar even in elkaar draaien. En onze portal verder optuigen. (oh ja, en m'n feestjurkje kreukvrij inpakken) Hoe staat het met jullie voorbereidingen, jongens? Iedereen al klaar? Wiens idee was dit ook alweer? En bedankt hè!

Tot over een dag of wat, lieve thuisblijvers.

Reacties

  1. En als je ijs en weder dienende terugkomt hoor ik graag alle antwoorden op die vragen. Ik volg natuurlijk ook Twitter en hoop dat de bibliotheek van 's-Gravenpolder gaat winnen.
    Veel plezier daar in het zuiden.
    Heb je een Kinsey Millhone jurkje?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Sofie: Ja, ik ben ook wel benieuwd. Leuk dat je ons volgt.
    Nou, Kinsey zou er vast niet in misstaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alvast een goede reis en heel veel succes met je presentatie!

    Feest ze!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Hetty: Dank je, dat woordje is eerlijk gezegd het minste waar ik me zorgen om maak ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo