Doorgaan naar hoofdcontent

Passie voor papier

Bij het zien van de titel en het beeld had ik al zo'n vermoeden, maar bij het horen van de eerste tonen van de muziek wist ik het zeker: dit wordt een leuk verhaaltje!

Reacties

  1. Dag Astrid,
    Leuk om diverse redenen:
    - zelf ben ik papiermaakster en ik heb dus ook een passie voor papier
    -mijn zus heeft een collectie van zeker 50 aparte en mooie schriften/notitieboekjes
    -ik verzamel ook aantekeningen van anderen (dominees, apothekers etc) op boekenbeurzen en zo
    -last but not least: omdat BM het zo leuk licht gegeneerd verteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, verteld? vertelt of vertelde dan toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @AvA: Wat een mooie reeks parallellen lopen er door jouw en meneer Barts leven! Papiermaakster, waar kom je dat nog tegen tegenwoordig. Wat bijzonder. Kan ik ergens iets van je werk bewonderen?
    En ja, de manier waarop Bart vertelt/de - om het even wat eigenlijk - is altijd al een klein feestje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja Bart en die stem. Geweldig! Ik heb zelf ook een aantal van die mooie schriftjes die ik nooit gebruik maar die ik koop met het idee daar όf prachtig in te gaan schrijven όf cadeau te geven.

    @AvA: wat een bijzonder beroep. Ben je een zelfstandige ondernemer? Ik word heel erg nieuwsgierig.

    Ik hoop dat je er iets meer over wilt vertellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Sofie: Als je er dan toch niet zelf prachtig in gaat schrijven mag je ze wel aan mij kado geven hoor! ;-)

    En AvA gaan we heel hard aan d'r jasje trekken: vertel er eens iets over! We zijn heel nieuwsgierig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sorry Astrid en Sofie, zo bijzonder is het nu ook weer niet hoor, als hobby maak ik papier, handgeschept papier, voornamelijk uit/van afvalpapier. Omdat het zo'n interessant proces is maak ik ook wel eens een paar velletjes uit een stuk stof, uit groenteafval of ander vezelmateriaal. Het is, in mijn geval, een wat nutteloze hobby. Ik heb dozen met allerlei soorten en kleuren papier, daar maak ik felicitatiekaarten van bv. of notitieboekjes. Ik ben niet creatief, doe alleen andere mensen na en soms komt daar wel eens iets leuks uit. Voor zo'n hobby is het handig als je ergens werkt waar veel papierafval is en dat is in mijn geval zo: na werktijd sta ik soms uren in zo'n enorme blauwe afvalton te graaien en dan zit er soms papier tussen....om van te watertanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dank je voor je reactie AvA. Uit Groenteafval? Wat bijzonder.Mocht je het ooit groter willen aanpakken dan moet je eens gaan kijken bij de Zeeuws Vlaamse kunstenaar Johny Beerens. Vorig jaar exposeerde hij in Domburg en in de Zeeuwse bibliotheek.Hij maakt prachtige schilderijen op door hem zelf geschept papier. Zeeuws knoopje schreef er dit over.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Ava: Nou, dat klinkt toch behoorlijk spannend hoor. Ik zou er echt niet opkomen om met zo'n hobby te beginnen. Petje af. En je maakt vast veel mensen blij met van die zelfgemaakte kaarten.

    Leuke aanvulling Sofie, wat een wondere wereld toch!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.