Doorgaan naar hoofdcontent

De bibliotheek in de LEA

In korte tijd regende het primeurs in huize Scribbles. En dat allemaal vanwege de vijfde landelijke conferentie Lokale Educatieve Agenda. De wat? De LEA, u weet wel:
dat instrument om het lokaal onderwijsbeleid vorm en inhoud te geven na de wetswijzigingen in het onderwijs(achterstanden)beleid in 2006. Het een instrument voor gemeenten, schoolbesturen en overige partners om in ‘nieuwe verhoudingen’ (meer gelijkwaardige verhoudingen) tot gezamenlijke afspraken te komen over het onderwijs- en jeugdbeleid.
Dat dus. Die LEA waar wij als bibliotheek zo'n spin-in-het-web-functie kunnen hebben, maar die we maar moeilijk voor het voetlicht krijgen. Net zoals we het soms zo moeilijk vinden om aan te tonen dat het ertoe doet dat we er zijn en dat we ons ook op het onderwijs richten.

Onze partners van Kunst van Lezen zouden op die conferentie met een stand vertegenwoordigd zijn. En er was de mogelijkheid iets te vertellen tijdens een deelsessie. Doen? Ja, natuurlijk! Maar dan wel over alle programma's die we nu aanbieden en die er toe doen. Toen het ook nog om een pecha kucha bleek te gaan (ach u weet wel, zo'n Japans staaltje prietpraat), kwam de creatieve geest van Scribbles pas echt tot leven. Strakke tijd, strakke tekst, veel plaatjes en dat zo in elkaar schuiven dat de hele branche er z'n voordeel mee kan doen. Eitje!

Oké, m'n eerste pecha kucha dus. En die moet natuurlijk online, voor u. Daarmee werd dit avontuur ook gelijk m'n eerste screencast, m'n eerste youtube kanaal en m'n eerste video upload. Je maakt wat mee.

Hierbij dus mijn primeur, voor iedereen in de branche die even snel wil vertellen waarom er met ons zo goed valt samen te werken. De knop delen en insluiten staat tot uw beschikking. De volledige tekst vindt u hier.

Veel plezier ermee, namens alle medewerkers van Boekstart, de Bibliotheek op school, Biebsearch en de Openbare Bibliotheek Nederland.

Reacties

  1. Reacties
    1. @Thomas: Jij ook bedankt voor je blijvende inspiratie voor dit project.

      Verwijderen
  2. Dag Astrid,

    Dit staat als een huis en verdient veel publiek.
    chapeau!

    Stieneke Eising

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Stieneke: Bedankt, en aan dat publiek wordt volgens mij door de digi-tamtam wel gewerkt!

      Verwijderen
  3. Wauw, mijn complimenten.
    Mooie screencast en je hebt je fantastisch aan de tijd gehouden :D

    Carola Oldemaat
    Overijsselse Bibliotheek Dienst

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Carola: Thanx, maar die tijd is toch wel vreemd hoor. Ik zat er steeds ruim onder en nu ga ik er toch echt overheen. Nou ja, gelukkig heeft deze film alle tijd.

      Verwijderen
  4. Schitterend!
    Kees Broekhof
    Sardes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Kees: Mooi! En nog veel mooier dat de filmstill steeds op jouw brochure blijft staan. Dat andere schitterende verhaal waar het allemaal om draait!

      Verwijderen
  5. RvdSnip is trots op je ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Zus,
    Strak filmpje. Ik zie een tweede carrière...;-)
    Os

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Os: Ach, het zit in de familie hè. Maar dat wordt dan wel een derde carrière, beetje opletten jij.

      Verwijderen
  7. Complimenten! Jeanine Robberse

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niet alleen mooi, maar ook heel bruikbaar!! Dank! Angélique de Kort

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Angélique: En dat was nu precies de bedoeling. Succes ermee!

      Verwijderen
  9. Reacties
    1. @essen2punt0: Mede door wat aangeefwerk van de woeste La Essen ;-)

      Verwijderen
  10. Echt klasse Astrid! Fijn dat je het deelt

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Compleet filmpje, niets meer aan toevoegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Inderdaad, wat een goeie, zelfbewuste pecha kucha!
    Karin de Jong

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Karin: zelfbewust! Die is mooi, laten we dat ook vooral allemaal doen en zijn!

      Verwijderen
  13. U is een topper!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we