Doorgaan naar hoofdcontent

dag·boek


web·log (het, de; o en m; meervoud: weblogs)
soort dagboek dat iemand bijhoudt op een website

dag·boek (het; o; meervoud: dagboeken) 
schrift waarin je elke dag opschrijft wat je beleefd hebt

be·le·ving (de; v; meervoud: belevingen)
manier waarop je iets ervaart of interpreteert



dus als ik schrijf
in een schrift
of op een website
wat ik beleef
hoe ik dat ervaar
wat mijn blik ziet

en ik doe dat dagelijks
of misschien,
om te beginnen,
regelmatig
dan kan het dus zijn
dat ik een - soort van -
dagboek bijhoud

ja, ik denk dat
dat wel kan
aan belevingen geen gebrek
de dagen vliegen voorbij
en het web is geduldig

dag boek,
hallo wereld

Reacties

  1. Soms vind je je weblog opnieuw uit! (En daarmee misschien ook jezelf als blogger.) Ik wens je er veel succes en plezier mee. (En ik herken het een beetje, maar dan anders.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Schrijver, leuk dat er nog/weer bent. En ja, je zal er inderdaad wel iets van herkennen. Ik zoek nog een beetje, we zien wel waar het heen gaat!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we