Doorgaan naar hoofdcontent

Oppepper


Ik heb groot nieuws! Vandaag kan je geluksdag zijn. Het is geen kwestie van toeval, het is een kwestie van kiezen. Want gelukkige mensen zijn gewone mensen die hun eigen geluk maken door te denken en zich te gedragen op een manier die het geluk in hun leven creëert. Dit is wat ze anders doen.

Gelukkige mensen:
  1. hebben een ontspannen en bewuste houding.
  2. gebruiken intuïtie en instinct om succesvolle beslissingen te nemen.
  3. hebben oog voor kleine dingen en lossen kleine problemen op.
  4. behandelen hun mislukkingen als een kans om te leren en te groeien.
  5. waarderen wat ze op dit moment hebben.
  6. werken elke dag ononderbroken aan het bereiken van hun doelen.
  7. helpen waar ze kunnen.
  8. hebben de neiging om de positieve kant te zien van hun tegenslag.
  9. genieten van nieuwe ervaringen en nemen berekende risico's.
  10. geloven in Kunnen.
Dus, degenen die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en daden, weten dat geluk gecreëerd kan worden. Geloof elke dag in jezelf en in je vermogen om gelukkig te zijn, en na verloop van tijd zal je het zijn.

Ik weet niet zeker of het echt zo 'eenvoudig' is, maar ik vind het wel een mooi rijtje. En bijzonder om eens bij stil te staan vanuit m'n eigen handelen en geluksbeleving. Ben benieuwd of u ook hier en daar een oei-gevoel heeft. Geeft niks, het is nooit te laat om anders te kiezen!

Bron

Reacties

  1. Geen oei-gevoel bij mij. Aanvaarding... Succes bij jouw oei-gevoel items in het rijtje dus ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we