Doorgaan naar hoofdcontent

Levenskunst


Het jaar vol kwaliteiten is voorbij. Hebt u ze een beetje gevolgd, zo in de zijlijn? Die mooie Engelkaarten van me. Hebben de kwaliteiten u wel eens geïnspireerd? Voor mij is het deels een klein grapje met mezelf, voor de oplettende lezer. Maar ik kan me ook verbazen over de kracht van synchroniciteit. Hoe ik precies dát kaartje trek - of hoe precies dat kaartje mij aantrekt - dat op dat moment past bij wat er in m'n leven wel even wat aandacht kan gebruiken. Het was best een vol doosje, we hebben het zelfs anderhalf jaar samen volgehouden. Maar ze zijn op, het wordt tijd voor nieuwe kaartjes.

Levenskunstspel
Nou, en die heb ik genoeg! We gaan vanaf nu een jaar lang - echt, het zijn precies 52 kaarten - de diepte in. We onderzoeken samen de Kunst van het Leven. Een kunst waarbij reflecteren, luisteren en je duidelijk uitdrukken van groot belang zijn. De kunst om kleur te bekennen en jezelf te zijn.

Anky Floris ontwikkelde hiervoor het Levenskunstspel. Elke kaart bevat een Beeldhaiku; een intuïtieve tekening uit één lijn, die door hun eenvoud juist een grote zeggingskracht hebben. Daaronder staan drie verdiepende vragen, die je helpen om je aandacht te richten op je mogelijkheden en op de kwaliteit van je leven. Ze helpen je te onderzoeken en ervaren hoe je denkt, wat je voelt en wat je vervolgens doet. De vragen spiegelen, confronteren en vermaken, maar leveren vrijwel altijd nieuwe inzichten op, waardoor je meer zicht krijgt op jezelf of op je spelpartner. En meer inzicht vergroot niet alleen de verbondenheid en het respect voor ieders eigenheid, maar maakt je vanzelf vaardiger in de kunst van het leven.

Ik nodig u dus van harte uit om me weer een jaartje in de zijlijn van dit blog te volgen en elke week even stil te staan bij een paar inspirerende levensvragen. En het eerste kaartje dat ik trok sluit natuurlijk weer mooi aan bij zowel dit 'project' als bij dat wat in mijn eigen leven even in het zonnetje mag staan: engelengeduld. Een mooiere overgang van Engelkaarten naar de Levenskunst had ik niet kunnen maken.

Ik wens ons weer een bijzonder jaar toe!



Reacties

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo