Doorgaan naar hoofdcontent

Granola... maar hoe?


De ayurvedische variant van cruesli heet granola. En dat is smullen. Omdat ik m'n keuken er graag mee aanvul, voor de broodnodige variatie, ben ik op zoek naar het recept. Want ik weet dat je dit makkelijk (en beter) zelf kunt maken. Trouwens, in de winkel heb ik het nog niet gevonden. Internet helpt, want er zijn veel recepten te vinden. Heel veel recepten te vinden. En daar begint dan juist het probleem. Want wat is nu dé lekkerste mix?!

De basis is me duidelijk. Je maakt een smeuïg mengsel van:
- vlokken (haver / quinoa / spelt enzo)
- noten (cashew / walnoot / pecan / amandel enzo)
- zaden (lijnzaad / pompoen / zonnebloem / sesam enzo)
- gedroogd fruit (cranberrie / rozijn / kokos enzo)
- zoetstof (honing / ahorn / oersuiker ofzo)
- olie (olijf / walnoot / zonnebloem ofzo)
- en een snufje kaneel (gember, rozemarijn of andere persoonlijke smaakfavoriet)

Dat mengsel bak je op een bakplaat in de oven. Zelfs over de temperatuur en de lengte verschillen alle recepten. Oh ja, het kan ook in een koekenpan. En als je het goed samendrukt kun je er snackrepen van maken.

Kortom; variatie genoeg. Maar ik, ik kan niet kiezen...
Heeft er iemand zijn of haar superrecept voor me dat me de beste granola oplevert?
Ik hou me aanbevolen!


Reacties

  1. Hoi Astrid! Ik dacht dat granola gewoon de Amerikaanse naam voor cruesli was... Ik heb geen recept voor je; dat zou het kiezen ook alleen maar moeilijker maken toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vergeten de afzender erbij te zetten hierboven... Groetjes, Astrid2

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hé As2, ik weet niet hoor. Maar gezien de ingrediënten en het feit dat ik dit leerde kennen tijdens een ayurvedisch weekend, heb ik er het stempeltje 'bijzonder' op geplakt. En ik moet dus maar gewoon gaan experimenteren, ook wel eens spannend!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo