Doorgaan naar hoofdcontent

Lijstendag

Just another day at the office. Veel klusjes op m'n actielijst. Er klopt iets niet met de financiën. Ik verzamel alle bestellijsten van de schoolcollecties en leg die naast de lijst met facturen. Op zoek naar de fouten. Ik maak de leerlinglijsten van alle instromers in orde voor m'n collega. Zij zorgt dat ze een mooie bibliotheekpas krijgen. Ik schuif in de lijst met opleidingen voor de Bibliotheek op school, want de groepen komen helaas niet vol. Samenvoegen en verplaatsen. Ik mail de definitieve deelnemerslijsten naar de docenten en het opleidingsbureau voor een verdere afhandeling. Ik kan het allemaal nog net overzien.

De mobiel verstoort m'n flow.
"Met Jeroen van Nogwat. De lijsten zijn klaar."

...

Eh... De - Lijsten - Zijn - Klaar.
Terwijl ik zijn mededeling langzaam uitspreek om mezelf wat tijd te geven, graaf ik diep. Lijsten. Welke lijsten. Nog meer lijsten. Jeroen wie. Had ik iets opgevraagd?

"Nou eh, u hebt twee foto's afgeleverd om opnieuw in te lijsten. Die zijn klaar."

Oh... die! Die fotolijsten. Die jongen. Van de Expo. Klaar. Natuurlijk.
Die verbinding komt van diep. Meer lijsten kan ik vandaag niet aan.

Reacties

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we