Doorgaan naar hoofdcontent

Nasi speciaal


De meneer heeft z'n hele leven geklust. Timmeren, zagen, hakken, bouwen. Bedenk het maar en hij zet het in elkaar. De schuur met gereedschap en klusvoorraden is het levende bewijs. Sinds kort is hij weduwnaar. Hij moet z'n leven anders inrichten. Klussen maakt plaats voor huishouden.

Hij leert snel. Na een tijdje vertelt hij trots over de weekplanning van z'n warme maaltijden. Elke dag een vaste schotel, dat maakt het inkopen doen lekker makkelijk. En zondag rustdag, dan haalt hij wat bij de Chinees. Gewoon een bak nasi, kun je drie keer van eten, dus dat is weer lekker goedkoop. In één keer in de diepvries en er elke week een portie vanaf halen.

Wacht even, nu ga ik toch vragen stellen. Want je maakt er natuurlijk eerst porties van vóórdat je het in de diepvries gooit, toch? "Nee hoor", vertelt hij met pretoogjes, "die bevroren nasi gaat gewoon even langs de cirkelzaag. Snij ik er een derde vanaf."

Oké, nasi speciaal dus!

Reacties

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo