maandag 24 februari 2014

Nasi speciaal


De meneer heeft z'n hele leven geklust. Timmeren, zagen, hakken, bouwen. Bedenk het maar en hij zet het in elkaar. De schuur met gereedschap en klusvoorraden is het levende bewijs. Sinds kort is hij weduwnaar. Hij moet z'n leven anders inrichten. Klussen maakt plaats voor huishouden.

Hij leert snel. Na een tijdje vertelt hij trots over de weekplanning van z'n warme maaltijden. Elke dag een vaste schotel, dat maakt het inkopen doen lekker makkelijk. En zondag rustdag, dan haalt hij wat bij de Chinees. Gewoon een bak nasi, kun je drie keer van eten, dus dat is weer lekker goedkoop. In één keer in de diepvries en er elke week een portie vanaf halen.

Wacht even, nu ga ik toch vragen stellen. Want je maakt er natuurlijk eerst porties van vóórdat je het in de diepvries gooit, toch? "Nee hoor", vertelt hij met pretoogjes, "die bevroren nasi gaat gewoon even langs de cirkelzaag. Snij ik er een derde vanaf."

Oké, nasi speciaal dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen