Doorgaan naar hoofdcontent

Teveel


Op het journaal natuurlijk aandacht voor De Spelen en de medailles die ons land ook deze dag weer won. Ik druf te wedden dat Oranje sweep tot Woord van het Jaar wordt gekozen. Maar dit keer geen aandacht voor de emotionele winnaars, de sprong op het podium of een enthousiaste koning. De toon van vanavond is dat het allemaal wel een beetje veel wordt.

Dit is niet goed voor de schaatssport.
Andere landen zullen afhaken.
De kijkcijfers zullen achteruit lopen.
Er zullen minder kaarten worden verkocht.
Er moet een nieuwe wedstrijdvorm bedacht worden.
Zodat anderen ook weer een kans krijgen...

Eh, pardon?
Jaren getraind. We hopen allemaal op Goud. We leven mee met de ups en downs van 'onze' helden. En dan is het succes ineens toch wel een beetje veel?

Oké, ik ben geen sportkenner. Misschien is dit een terechte discussie die gevoerd moet worden. Maar zullen we daar even mee wachten tot die helden al hun races hebben gereden, al hun verdiende medailles hebben ontvangen en feestelijk zijn onthaald in hun land en stad?

Lijkt me wel een soort van fair play.

Reacties

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we