Doorgaan naar hoofdcontent

Muizenissen


Ik heb dus al een tijdje een superlaptop. Plat, strak, windows8, touchscreen, je weet wel. Met, voor als het echt ingewikkeld wordt, nog een bluetooth muisje op reserve. Ik ben er heel blij mee hoor, maar soms wordt er toch wel wat gevloekt. Zo'n touchscreen bijvoorbeeld, dat kan toch ook een heel eigen leven leiden. Vertraagde reactie, bij de minst of geringste aanraking ineens XXL-beeld en soms zelfs spookachtige handelingen die Lappie zelf lijkt te verzinnen. Dan steek ik altijd maar even de handen in de lucht en wacht tot hij uitgespookt is.

Na een dag thuiswerken zit ik 's avonds nog even wat uit te zoeken op de bank. Totdat Lappie het ineens weer over neemt. Cursor schiet over het scherm, beeld rolt omhoog en omlaag, er wordt zelfs rechts en links geklikt. Ik vloek en geef me over.

"Oh sorry", klinkt het verderop bij de eettafel, "dat zal ik wel zijn. Ik vroeg me af hoe dat ding precies werkt en hoe ver die nog reikt." Als met de staart tussen de benen legt hij m'n muis weer voorzichtig op tafel.

Dat bereik is prima. Dus.

Reacties

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo