Doorgaan naar hoofdcontent

Nooit alleen



Gisteren - paginabreed in de nrcnext - trok eerste deze grote foto en daarna het kleine bericht ernaast mijn aandacht:

Alleen op de wereld

Een onderzoeksstation voor wetenschappers? Nee, dit is een Chileens dorpje genaamd Villa Las Estrellas op Antartica, waar ongeveer honderd mensen wonen. Het is een van de twee dorpen die op het continent rond de Zuidpool zijn te vinden. Het maakt deel uit van een militaire basis op King George Island.

Er staan veertien huizen, een basisschool en een kleuterschool. Verder is er één supermarkt. Als een bewoner ziek is, is er één dokter en één verpleegster die in het ziekenhuisje rechts op de foto kunnen helpen.

Eigenlijk is het leven in Villa Las Estrellas best luxe want naast de basisvoorzieningen zijn er ook een gymzaal, een sauna en een bibliotheek.

Punt gemaakt.
Niemand kan zonder de bibliotheek!

Foto: Vanderlei Almeida / AFP

Reacties

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo