Doorgaan naar hoofdcontent

Synchroniciteit


Tijdens mijn weekendje Yoga & Ayurveda in (best-wel-ver-weg) Domburg, komen we onder het eten te praten over stilte-retraites. Dat zorgt altijd voor wat ongemakkelijke hilariteit, zelfs in zo'n groep als deze. "Helemaal niet praten? Zóveel mediteren? Is dat nog leuk?" Nou, dat hangt een beetje af van welke vorm je kiest.

Als kleine deskundige vertel ik dus over mijn ervaringen met een milde midweek met Kris en Tijn Touber en het strakkere programma van Centrum Zijnsoriëntatie. Ik vertel over het eeuwige-liefdespaar Kristijn, en hoe zij samen op een bijzondere manier fijne, 'begeleide' stiltes bieden. En ik deel mijn eigen vreugde die ik voelde tijdens de week in het Vlaamse klooster Rosario. Waar het stevige programma, in combinatie met de unieke plek en fantastische keuken, me veel goeds brachten. Genoeg om er dit jaar (kan-niet-wachten) weer naar terug te gaan. Nou, de groep was nog niet echt om, maar het klonk in elk geval beter dan tien uur mediteren op een dag.

Na het eten lig ik even (in-stilte) op bed en check heel non-yogi m'n mail. Ik heb twee berichten.

Een nieuwsbrief van Kris en Tijn, die begint met:
Beste vrienden en bekenden, dit is de laatste nieuwsbrief van Kristijn. Na tien jaar te hebben samengewoond en samengewerkt, hebben we besloten onze eigen wegen te gaan. We doen dat in liefde en vanuit nieuwsgierigheid naar wat het leven voor nieuwe avonturen zal brengen.
Nou moe...

En een nieuwsbrief van Centrum Zijnsoriëntatie, met het volgende verzoek:
Het komt wat ons betreft nog te veel voor dat mensen voor het eerst op de website van het Centrum komen en verzuchten: “Ik wist niet dat dit bestond. Had ik dat maar eerder geweten.” Als Centrum willen wij heel graag bekend zijn bij de mensen voor wie wij iets kunnen betekenen. Dat zijn er waarschijnlijk veel meer dan die we vandaag de dag bereiken en mijn vraag aan jou is of je ons wilt helpen zodat die mensen ons vinden.
Dus.

Hoe alles samenkomt in één maaltijd en één blogje. Volg de linkjes als je meer wilt weten of zoek me online op. Als je nog op zoek was naar een teken? Dit is het. Het moest zo zijn.

Reacties

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo