Doorgaan naar hoofdcontent

Granola... maar hoe?


De ayurvedische variant van cruesli heet granola. En dat is smullen. Omdat ik m'n keuken er graag mee aanvul, voor de broodnodige variatie, ben ik op zoek naar het recept. Want ik weet dat je dit makkelijk (en beter) zelf kunt maken. Trouwens, in de winkel heb ik het nog niet gevonden. Internet helpt, want er zijn veel recepten te vinden. Heel veel recepten te vinden. En daar begint dan juist het probleem. Want wat is nu dé lekkerste mix?!

De basis is me duidelijk. Je maakt een smeuïg mengsel van:
- vlokken (haver / quinoa / spelt enzo)
- noten (cashew / walnoot / pecan / amandel enzo)
- zaden (lijnzaad / pompoen / zonnebloem / sesam enzo)
- gedroogd fruit (cranberrie / rozijn / kokos enzo)
- zoetstof (honing / ahorn / oersuiker ofzo)
- olie (olijf / walnoot / zonnebloem ofzo)
- en een snufje kaneel (gember, rozemarijn of andere persoonlijke smaakfavoriet)

Dat mengsel bak je op een bakplaat in de oven. Zelfs over de temperatuur en de lengte verschillen alle recepten. Oh ja, het kan ook in een koekenpan. En als je het goed samendrukt kun je er snackrepen van maken.

Kortom; variatie genoeg. Maar ik, ik kan niet kiezen...
Heeft er iemand zijn of haar superrecept voor me dat me de beste granola oplevert?
Ik hou me aanbevolen!


Reacties

  1. Hoi Astrid! Ik dacht dat granola gewoon de Amerikaanse naam voor cruesli was... Ik heb geen recept voor je; dat zou het kiezen ook alleen maar moeilijker maken toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vergeten de afzender erbij te zetten hierboven... Groetjes, Astrid2

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hé As2, ik weet niet hoor. Maar gezien de ingrediënten en het feit dat ik dit leerde kennen tijdens een ayurvedisch weekend, heb ik er het stempeltje 'bijzonder' op geplakt. En ik moet dus maar gewoon gaan experimenteren, ook wel eens spannend!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

De laatste

Gister was de laatste schooldag van vier rijke studiejaren. We keken er allemaal met dubbele  gevoelens naar uit. Eindelijk klaar, eindelijk weer vrij, maar ook nooit meer die fijne, voedende zaterdagen samen. Vier jaar geleden begonnen we in hetzelfde domein, met een volle klas, aan een onbekende reis. Nu sluiten we met tien Vrienden-voor-het-leven deze reis (bijna) af. Ik heb me ingesteld op een dag met nog één keer alle vertrouwde rituelen. Zoals verwacht loopt alles anders... Mijn overstapkoffie loop ik mis door een vertraagde binnenkomst. Het wordt een sprintje in plaats van een cappuccino. De lunch wordt ingekort, dus ons rondje door de volkstuintjes ook. We zullen nooit helemaal zeker weten of meneer Beeld er nog altijd staat. Het programma wordt bijgesteld, want er is te weinig tijd voor alle parels en verhalen die nog willen stralen. En het zal aan mij liggen, maar zelfs de thee en koekjes smaken anders.  Gelukkig is er ook heel veel wel. Aandacht voor de actualite...