Doorgaan naar hoofdcontent

En dan ben je ineens... Beste Bibliotheek!


Het was op veel plekken in Nederland feest gistermiddag. Er werden namelijk allerlei prijzen uitgedeeld in bibliotheekland. Oké, we hebben PenW en DWDD er nog niet mee gehaald, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Sinds gisteren is Nederland in ieder geval een paar 'Besten' rijker. En dat het Overijsselse netwerk het dit jaar heel goed deed is een extra feestje waard. Want de beste jeugdbibliotheek van Rotterdam is mooi, het beste bibliotheekproject de ColumBus is leuk, maar dat onze innovator Mark Deckers de beste bibliothecaris is wisten wij natuurlijk allang, en de beste bibliotheek...? Tja, die staat gewoon in Hengelo!

Dat we genomineerd waren wisten we al. Dat we in de top 3 zaten stiekem ook. Dus werd er een scherm opgesteld voor alle fans en personeel en hebben we via een live verbinding en twitterstream het hele feest in Utrecht gewoon bijgewoond vanuit ons vertrouwde leescafé. En dat was heel gezellig! Vooral toen de confettikanonnen ontploften en de champagne open ging. Ja, we waren blij en trots.

Waarom we die prijs verdiend hebben? Hierom!Nou zal ik eerlijk zijn. We hebben natuurlijk ook wel eens wat te mopperen of op te merken. Niets menselijks is ons vreemd. Maar er gebeuren ook hele mooie dingen. En toen ik niet zo lang geleden m'n eerste jubileum vierde realiseerde ik me dat ik al die jaren nog geen spijt had gehad dat ik de overstap van de muziek naar de bibliotheek had gemaakt. En eerlijk is eerlijk, ik kwam dan wel met een diploma binnen, maar zonder enige ervaring. Alles wat ik nu ken, kan en doe heb ik in deze bibliotheek geleerd. Of ze hebben me de kans gegeven het ergens anders en met andere mensen te leren.

Wat mij betreft is Hengelo daarom de Beste Bibliotheek.
Bedankt en gefeliciteerd collega's!

Foto TCTubantia

Reacties

 1. Denk je eens in: wat is er de afgelopen 10 jaar allemaal veranderd in Bibliotheek Hengelo? Dan bendenk je dat dat enorm veel is. En 10 jaar geleden wat Bibliotheek Hengelo ook al een goede bibliotheek. Dus ja, als je al goed was, en je doet het nog beter, tja, dan word je de beste! Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @edwin: Thanx! En wat mij betreft win jij elk jaar opnieuw de prijs voor Beste Blogger :-)

  @mark: en daarom is u dus de beste bibliothecaris (of persoonlijkheid, dat wisselt nogal eens)! Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Astrid (en Mark natuurlijk ook) proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.