Doorgaan naar hoofdcontent

En dan ben je ineens... Beste Bibliotheek!


Het was op veel plekken in Nederland feest gistermiddag. Er werden namelijk allerlei prijzen uitgedeeld in bibliotheekland. Oké, we hebben PenW en DWDD er nog niet mee gehaald, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Sinds gisteren is Nederland in ieder geval een paar 'Besten' rijker. En dat het Overijsselse netwerk het dit jaar heel goed deed is een extra feestje waard. Want de beste jeugdbibliotheek van Rotterdam is mooi, het beste bibliotheekproject de ColumBus is leuk, maar dat onze innovator Mark Deckers de beste bibliothecaris is wisten wij natuurlijk allang, en de beste bibliotheek...? Tja, die staat gewoon in Hengelo!

Dat we genomineerd waren wisten we al. Dat we in de top 3 zaten stiekem ook. Dus werd er een scherm opgesteld voor alle fans en personeel en hebben we via een live verbinding en twitterstream het hele feest in Utrecht gewoon bijgewoond vanuit ons vertrouwde leescafé. En dat was heel gezellig! Vooral toen de confettikanonnen ontploften en de champagne open ging. Ja, we waren blij en trots.

Waarom we die prijs verdiend hebben? Hierom!Nou zal ik eerlijk zijn. We hebben natuurlijk ook wel eens wat te mopperen of op te merken. Niets menselijks is ons vreemd. Maar er gebeuren ook hele mooie dingen. En toen ik niet zo lang geleden m'n eerste jubileum vierde realiseerde ik me dat ik al die jaren nog geen spijt had gehad dat ik de overstap van de muziek naar de bibliotheek had gemaakt. En eerlijk is eerlijk, ik kwam dan wel met een diploma binnen, maar zonder enige ervaring. Alles wat ik nu ken, kan en doe heb ik in deze bibliotheek geleerd. Of ze hebben me de kans gegeven het ergens anders en met andere mensen te leren.

Wat mij betreft is Hengelo daarom de Beste Bibliotheek.
Bedankt en gefeliciteerd collega's!

Foto TCTubantia

Reacties

 1. Denk je eens in: wat is er de afgelopen 10 jaar allemaal veranderd in Bibliotheek Hengelo? Dan bendenk je dat dat enorm veel is. En 10 jaar geleden wat Bibliotheek Hengelo ook al een goede bibliotheek. Dus ja, als je al goed was, en je doet het nog beter, tja, dan word je de beste! Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @edwin: Thanx! En wat mij betreft win jij elk jaar opnieuw de prijs voor Beste Blogger :-)

  @mark: en daarom is u dus de beste bibliothecaris (of persoonlijkheid, dat wisselt nogal eens)! Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Astrid (en Mark natuurlijk ook) proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je