Doorgaan naar hoofdcontent

Over zon en maan, yoga en surf, zee en ...muggen

Reacties

 1. Dank Marina, maar het nieuwe bruin is er al bijna weer af hoor. Ik maak me gewoon langzaam klaar voor nog zo'n soort feestje eind augustus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's zeg, zeker een keer naar dezelfde plek toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Joey, ik kan het je aanraden. In september zijn er weer 2 yogaweeken, voor als je een extra uitdaging zoekt :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N