Doorgaan naar hoofdcontent

Schrijver zoekt Zanger

Het lied is veel te licht voor woorden
En ook te kort naar mijn gevoel
Bestaat uit simpele akkoorden
Het heet De waarheid krijgt een stoel

Een meisje met wat hoge noten
En een paar lagen van verdriet
In het refrein wordt er gefloten
Maar voluit vrolijk wordt het nietHet liedje gaat over de ware
En over pijn en eeuwig spijt
Over verdriet dat je na jaren
Niet zomaar weggefloten krijgt

Kortom een lied te licht voor woorden
En veel te kort naar mijn gevoel
Een handvol simpele akkoorden
Het heet De waarheid krijgt een stoel


Tekst: Bart Moeyaert
Muziek: Tijs Delbeke

Reacties

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je