Doorgaan naar hoofdcontent

Gouden Hemel


Ter afsluiting van een vermoeiende week lopen we de Grote Kerk in voor een bijzondere voorstelling van m'n Grote Held. Het is mooi om te voelen dat de avond al gelijk een andere kleur krijgt als ik door die Grote Deur de andere omgeving in loop. De voorstelling is eigenlijk al gelijk begonnen.

Hoe groot is het contrast met de twee platte dames die op hoge poten de kerk juist verlaten. In onvervalst Twents brengen ze elkaar en wie het horen wil op de hoogte van hun verontwaardiging.

"Wát? Zóo duur? Nou, dat mot dan zeker wel gòld wezen wat daor spölt!"

Goud?
Ja, Bart Moeyaert.
Met het Nederlands Blazers Ensemble.
En dat speelde Hemels.

Reacties

  1. Ik had er ook al een kaartje voor gekocht... Maar ja, toen kwam daar het concert van Radujsja met het Eibergs Mannenkoor op diezelfde datum en als je in een koor zingt, dan moet je er ook zijn als er een concert wordt gegeven. Ook wij hebben "hemels" gezongen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zingt? In een Mannenkoor? Interessant... ;-) Maar fijn dat je ook een hemelse avond had. Je hebt wel wat gemist hoor, hopelijk kun je deze hemelreis nog ergens inhalen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Een kwart eeuw

En dan is het nu officieel: m'n grote jubileum. Vandaag precies 25 jaar geleden begon mijn eerste werkdag bij Bibliotheek Hengelo. Waarmee ik definitief de droom van een leven in de muziek achter me liet. Toch handig, twee diploma's. Ik begon in een bibliotheek met één pc en telefoon per kantoor en communiceren ging vooral via post en fax. Op de studieafdeling stond nog een kaartenbak, als back-up voor de digitale catalogus. Als inlichtingenmedewerker heb ik flink wat microfiches van oude kranten opgeruimd in het juiste hoesje, want die kon de klant echt niet zelf op volgorde zetten. Afijn, het waren andere tijden. De eeuwige constante was mijn inzet voor leesplezier en leesbevordering op basisscholen. Het ontwikkelen en aan de man brengen van een programma voor alle groepen en in een structurele samenwerking deed ik eerst lokaal, toen provinciaal en uiteindelijk landelijk. Dit jaar viert Nederland het 10-jarig bestaan van de Bibliotheek op school .  Vorige maand hoorden we dat