Doorgaan naar hoofdcontent

Niet(s) aan de hand


Ken je die 'theezakjes'-vraag: wanneer was de laatste keer dat je iets voor het eerst deed? Ik heb eindelijk een antwoord: vandaag.

We hebben onze laatste lesdag van het jaar. De mussen vallen van het dak, maar wij vullen onze ochtend dapper met een nieuwe tarotlegging en er worden flink wat I Tjing-munten geworpen. Met een paar leuke inzichten op zak genieten we van onze lunch in de schaduw op de binnenplaats. Voor deze gelegenheid ben ik op m'n meest casual gekleed: een lange, slobberende, Indiase jurk. De enige vrouwelijke vorm komt van twee bandjes stof in de taille, die op m'n rug in een strik zijn geknoopt. M'n sandalen hebben klittenband, zodat ze gedurende de dag gelijk met m'n voeten opzwellen. Ideaal.

Ik besluit eerder dan de groep in alle rust weer naar binnen te gaan voor de middagles. Terwijl ik mezelf door de half openstaande deur wurm, bedenk ik me dat dit een andere deur is dan normaal. Ik moest nog iets verder zijn. Deze biedt minder ruimte en ik kan hem ook niet verder openduwen. Nou ja, ik kan het hebben, denk ik nog optimistisch. Ik draai een kwartslag en duw mezelf vastberaden het gebouw in. Op hetzelfde moment dat ik een ruk in m'n rug voel, hoor ik het onmiskenbare geluid van scheurende stof. Prut, de deurklink! Zonder te voelen weet ik dat die leuke strik nog maar aan één bandje in m'n taille bungelt. Heb ik weer...

Er volgt een snelle analyse: ik ga niet de rest van de dag met een bungelende strik lopen. Ik ga het andere bandje er niet moedwillig uittrekken of afknippen. Dit moet gefikst! Heb ik een speld om het bandje weer vast te maken? Nee. Naald en draad? Nee. Is dit te 'naaien' met een paperclip? Nee. Wat dan wel... denk, denk...

In die rustige tien minuten voordat de les begint, zoek ik gestrest de hele school af naar een nietmachine - die het ook daadwerkelijk doet! - en sluit mezelf op in het toilet voor een creabea-sessie Eerste Hulp Bij Opengescheurde-stof. 

Dus, wat deed ik het laatst voor het eerst? Ongemerkt rondlopen in een jurk die met nietjes in vorm wordt gehouden. Niet(s) aan de hand, toch?!

Reacties

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.