Doorgaan naar hoofdcontent

Traktatie


In mijn flat woont een oud echtpaar dat eens in de zoveel tijd m'n pad kruist. Allebei kromgebogen, wat bleekjes en schuifelend over straat. Echt oud dus. Hij met een stok, zij met nog net iets meer kracht in de benen. Altijd tiptop verzorgd en met stralende ogen. Ik vind het mooi ze te zien.

Ik snel weer even voor een boodschap naar de supermarkt. Kraag omhoog tegen de kou, klok in m'n hoofd vanwege alles dat nog moet, proberend me niet teveel te storen aan al dat winkelende volk om me heen. Ineens zie ik ze zitten, tussen die zaterdagshoppers. Lekker samen, lekker knus bij het raam. Allebei een kopje koffie met appelgebak en zo'n heerlijke dot slagroom erop. Hun tijd stond stil, hoe druk het ook was. Gewoon even eruit voor een lekker bakkie troost.

Ik voel dat ik vertraag. Hoe mooi is het om zo samen oud te worden en te genieten van het kleine. En ach, waarom zou je daar zo lang mee wachten, dat kan nu toch ook al!

Reacties

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.