Doorgaan naar hoofdcontent

Toverwoord


Ik leer veel, als kernteamlid bij #debibliotheekopschool. Alleen al doordat ik aan tafel mag zitten bij  SIOB en bij alle lagen binnen de PSO's en de G4-bibliotheken. Maar vooral ook doordat ik meewerk met de 'bouwsteen'-specialisten van o.a. lezen, communicatie, HRM en exploitatie. En daarnaast komt er heel wat om de hoek kijken om die digitale bouwsteen te begrijpen en om te zorgen dat er straks een implementatieplan ligt. Ja, veel leermomenten in dit project.

De leukste van vandaag was een nieuw woord. Of eigenlijk een nieuwe context voor een bekend woord. Vandaag zat ik om tafel met een redacteur/tekstschrijver, om haar te 'briefen' (ook zo'n dingetje) over het magazine dat we gaan maken voor onderwijs, overheid en bibliotheken. Om uit te delen op de NOT 2013, die stip op de horizon van dit project. We spraken over de opzet, de onderdelen, hoe je het persoonlijk maakt, hoe je zorgt dat het enthousiasmeert. We spraken over artikelen, facts & figures, beeldmateriaal. En over strooigoed.

Huh?

Ja, strooigoed. Heel belangrijk. En logisch. In deze context.

Reacties

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we