Doorgaan naar hoofdcontent

dag·boek


web·log (het, de; o en m; meervoud: weblogs)
soort dagboek dat iemand bijhoudt op een website

dag·boek (het; o; meervoud: dagboeken) 
schrift waarin je elke dag opschrijft wat je beleefd hebt

be·le·ving (de; v; meervoud: belevingen)
manier waarop je iets ervaart of interpreteertdus als ik schrijf
in een schrift
of op een website
wat ik beleef
hoe ik dat ervaar
wat mijn blik ziet

en ik doe dat dagelijks
of misschien,
om te beginnen,
regelmatig
dan kan het dus zijn
dat ik een - soort van -
dagboek bijhoud

ja, ik denk dat
dat wel kan
aan belevingen geen gebrek
de dagen vliegen voorbij
en het web is geduldig

dag boek,
hallo wereld

Reacties

  1. Soms vind je je weblog opnieuw uit! (En daarmee misschien ook jezelf als blogger.) Ik wens je er veel succes en plezier mee. (En ik herken het een beetje, maar dan anders.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Schrijver, leuk dat er nog/weer bent. En ja, je zal er inderdaad wel iets van herkennen. Ik zoek nog een beetje, we zien wel waar het heen gaat!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.