Doorgaan naar hoofdcontent

dag·boek


web·log (het, de; o en m; meervoud: weblogs)
soort dagboek dat iemand bijhoudt op een website

dag·boek (het; o; meervoud: dagboeken) 
schrift waarin je elke dag opschrijft wat je beleefd hebt

be·le·ving (de; v; meervoud: belevingen)
manier waarop je iets ervaart of interpreteertdus als ik schrijf
in een schrift
of op een website
wat ik beleef
hoe ik dat ervaar
wat mijn blik ziet

en ik doe dat dagelijks
of misschien,
om te beginnen,
regelmatig
dan kan het dus zijn
dat ik een - soort van -
dagboek bijhoud

ja, ik denk dat
dat wel kan
aan belevingen geen gebrek
de dagen vliegen voorbij
en het web is geduldig

dag boek,
hallo wereld

Reacties

  1. Soms vind je je weblog opnieuw uit! (En daarmee misschien ook jezelf als blogger.) Ik wens je er veel succes en plezier mee. (En ik herken het een beetje, maar dan anders.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Schrijver, leuk dat er nog/weer bent. En ja, je zal er inderdaad wel iets van herkennen. Ik zoek nog een beetje, we zien wel waar het heen gaat!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?