Doorgaan naar hoofdcontent

Zwanenzang


Meestal reis ik het land door met de trein. Vandaag werd het de auto, naar het noorden. Vanaf het asfalt trekt er toch wel een andere wereld aan je voorbij. Met het opvallendste verschil de laag overvliegende vogels. Meestal roofvogels. Of reigers.

Vandaag werd ik getrakteerd op iets dat ik nog nooit eerder heb gezien. Een (echt)paar sierlijke, synchroon vliegende, grote witte zwanen. En ze vlogen zelfs een eindje voor me uit, en met me op, alsof ze wisten hoe bijzonder ze voor me waren. Twee engeltjes langs m'n zij.

En wat nog mooier was, een kilometer of wat verderop zag ik weer zo'n stelletje. Het zal m'n geluksdag wel zijn vandaag. Dank je wel.


Foto

Reacties

 1. Geen zwanenzang of stervende zwaan, wist je dat zwanen monogaam zijn voor het leven. Jagers letten daar niet altijd op...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha unknown, ik had al zo'n vermoeden. Net als duiven dus, mooi.

   Verwijderen
 2. En dat zoevende geluid van hun vleugels!!!
  Kon je dat horen in de auto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee helaas, daarvoor zoeven mn eigen vleugels eh... wielen te hard.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.