woensdag 24 oktober 2012

Zwanenzang


Meestal reis ik het land door met de trein. Vandaag werd het de auto, naar het noorden. Vanaf het asfalt trekt er toch wel een andere wereld aan je voorbij. Met het opvallendste verschil de laag overvliegende vogels. Meestal roofvogels. Of reigers.

Vandaag werd ik getrakteerd op iets dat ik nog nooit eerder heb gezien. Een (echt)paar sierlijke, synchroon vliegende, grote witte zwanen. En ze vlogen zelfs een eindje voor me uit, en met me op, alsof ze wisten hoe bijzonder ze voor me waren. Twee engeltjes langs m'n zij.

En wat nog mooier was, een kilometer of wat verderop zag ik weer zo'n stelletje. Het zal m'n geluksdag wel zijn vandaag. Dank je wel.


Foto

4 opmerkingen:

 1. Geen zwanenzang of stervende zwaan, wist je dat zwanen monogaam zijn voor het leven. Jagers letten daar niet altijd op...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha unknown, ik had al zo'n vermoeden. Net als duiven dus, mooi.

   Verwijderen
 2. En dat zoevende geluid van hun vleugels!!!
  Kon je dat horen in de auto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee helaas, daarvoor zoeven mn eigen vleugels eh... wielen te hard.

   Verwijderen