Doorgaan naar hoofdcontent

Zwanenzang


Meestal reis ik het land door met de trein. Vandaag werd het de auto, naar het noorden. Vanaf het asfalt trekt er toch wel een andere wereld aan je voorbij. Met het opvallendste verschil de laag overvliegende vogels. Meestal roofvogels. Of reigers.

Vandaag werd ik getrakteerd op iets dat ik nog nooit eerder heb gezien. Een (echt)paar sierlijke, synchroon vliegende, grote witte zwanen. En ze vlogen zelfs een eindje voor me uit, en met me op, alsof ze wisten hoe bijzonder ze voor me waren. Twee engeltjes langs m'n zij.

En wat nog mooier was, een kilometer of wat verderop zag ik weer zo'n stelletje. Het zal m'n geluksdag wel zijn vandaag. Dank je wel.


Foto

Reacties

 1. Geen zwanenzang of stervende zwaan, wist je dat zwanen monogaam zijn voor het leven. Jagers letten daar niet altijd op...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha unknown, ik had al zo'n vermoeden. Net als duiven dus, mooi.

   Verwijderen
 2. En dat zoevende geluid van hun vleugels!!!
  Kon je dat horen in de auto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee helaas, daarvoor zoeven mn eigen vleugels eh... wielen te hard.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je