Doorgaan naar hoofdcontent

Waterkoud


Zo vond er dus laatst een onhandig kastje-glas-boek ongeluk plaats naast m'n bed. Een goede manier om snel wakker en in beweging te komen, dat moet gezegd. Maar ik zat dus ook met zo'n helaaspindakaas doorweekte bundel papier in m'n handen.

Een perfect moment om die tip te testen van een ervaren boekenherstel-collega: de koelkast. De wat? Ja, echt. Niet op de verwarming, in een doos kranten, tussen de rijst of bewerken met een fohn, maar gewoon in de koelkast leggen. Oké, het vraagt even geduld en ziet er best grappig uit, elke keer dat je naar de boter, kaas of eieren grijpt. Maar het moet gezegd: een supertip. Zoveel dagen later is m'n boek droog en bijna onzichtbaar kreukvrij. Wel een beetje koud, maar dat lees ik er zo weer af!

Reacties

Populaire scribble

Muzikale rituelen

We zitten midden in de module over het vormgeven van rituelen. Als geestelijk begeleider word je wel eens gevraagd om mensen met een ritueel te ondersteunen bij een afscheid van een persoon, het afsluiten van een periode of juist bij het transformeren naar een nieuwe fase. We leren over de vaste onderdelen van een goed ritueel, zoals een symbool, de symbooltaal en een symbolische handeling. Het is vooral leuk en herkenbaar om te horen dat een goed ritueel valt of staat bij een goede verhaallijn. Het is dus gewoon een spirituele manier van storytelling. Met een personage, een plaats en tijd en een duidelijk thema. Heerlijk. Ons tentamen bestaat uit het bedenken én uitvoeren van een ritueel waar alle elementen logisch en zinvol in vertegenwoordigd zijn. Er komen al een paar mooie suggesties voorbij. Het afscheid nemen van oude energie of een oud patroon. Het eren van je moeder(schap) en vrouwenlijn in de familie. Het verwelkomen van een nieuwe bewoner in een verpleeghuis... Heel mooi hoe...