Doorgaan naar hoofdcontent

En we zijn weer van start...


Het heeft lang geduurd, maar ook in deze regio zijn deze week de scholen weer begonnen. Ik zag veel tweets voorbij komen van ontroerde moeders die hun kleine meid of knul, al dan niet bepakt met rugzakje, weer moesten loslaten. Kindlief stond meestal gewoon te trappelen van ongeduld, eindelijk weer structuur in de dagen!

Nou, reken maar dat er weer veel structuur gaat komen. Want, lieve kijkbuiskinderen, de bibliotheek op school komt eraan. Vandaag begon ook weer het eerste landelijke overleg over deze bibliotheek op school. Er zijn in november namelijk zes regionale conferenties waarin we met bibliotheekdirecteuren en hun wethouders stilstaan bij al het goede dat er al in de regio gebeurt binnen de basisscholen, hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen en vooral hoe we hier gezamenlijk - met een goed programma rondom lezen, taal en mediawijsheid - nog meer boddy aan kunnen geven. Met als doel enthousiastere lezers en betere leesprestaties.

Voor mij was het vooral mooi om te zien hoe de vergaderingen daarover dit laatste jaar steeds concreter zijn geworden. Hoe we steeds dichter bij elkaar komen in wat we willen vertellen en bereiken en hoe groot het belang is van een goede aansturing daarin. De tijd van rondjes draaien en 'denken over' of 'onderzoeken van' is voorbij. De mouwen gaan omhoog, de juiste mensen krijgen het podium, het verhaal gaat het land in.

Daarmee staat er nog niet binnen een jaar in elke basisschool een schoolbibliotheek, maar daarmee gaan we vast wel bereiken dat er na elke conferentie beweging komt in de regio. Als het goed is op alle niveaus die er toe doen en die de bibliotheek op school tot een succes kunnen maken. Strategisch, beleidsmatig en uitvoerend. Toch leuk dat ik die molen zo nu en dan even een zetje mag geven.

Ja, volgens mij wordt het een mooi schooljaar. Ik ben er wel weer klaar voor. Morgen maar eens horen van alle Biebsearch juniorbibliotheken of zij dat ook zijn, want dan zit ik weer een hele dag met hen om tafel.

Ja, het schooljaar is nu echt begonnen.

Reacties

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo