zaterdag 24 september 2011

Met trots: Bibliotheek Hengelo genomineerd


In mijn meest actieve blogperiode zette ik alle mooie ontwikkelingen in onze bibliotheek nog wel eens in het zonnetje. Het is op beide vlakken een beetje stil geworden. Bloggen heeft even geen hoogste prioriteit en Bibliotheek Hengelo is met alle provinciale en landelijke onderwijsontwikkelingen niet meer m'n belangrijkste werkplek. Maar dat betekent niet dat die bibliotheek niet meer in m'n hart zit. Er gebeuren nog steeds goeie en spannende dingen, er werken nog steeds fantastische collega's en er schijnt nog steeds een zonnetje.

Onze bibliotheekbranche houdt van prijzen uitdelen. Ook dit jaar hebben ze weer een paar leuke feestjes in petto: beste bibliotheek van Nederland, beste bibliotheekproject, beste jeugdbibliotheek en de persoonlijkheidsprijs. Dat we het in Overijssel getroffen hebben met ons personeel blijkt wel uit de nominatie van Mark Deckers voor die persoonlijkheidsprijs. Top! En omdat wij als publiek uiteindelijk bepalen wie die prijs wint, verwijs ik u graag naar zijn persoonlijke promotiecampagne om op hem te stemmen.

Maar Bibliotheek Hengelo doet het dus ook niet slecht. Namens Overijssel zijn wij dit jaar genomineerd voor de Beste Bibliotheek van Nederland. En schijnbaar vooral vanwege ons levendige gebouw en ons klantvriendelijke en servicegerichte personeel. Nou, ik werk dan misschien al jaren niet meer aan die publieke kant van de lijn, maar ik kan die argumenten van harte beamen. Gefeliciteerd jongens!

Voor de definitieve keuze komt er bij deze prijs wel een echte jury aan te pas. En die jury gaat ook nog even alle genomineerde bibliotheken langs. Om te kijken of dat gebouw inderdaad zo levendig is en dat personeel inderdaad zo vriendelijk. En wat doet die jury? Die kiest die ene dag in de week waarop onze bruisende bibliotheek gesloten is. Vreemd. Maar goed, wij laten ons niet uit het veld slaan. Donderdag zag ik allemaal mails voorbij komen over extra openingstijden en vooraf met elkaar flink langs de kasten. En reken maar dat al dat servicegerichte personeel komt opdraven. Die bibliotheek van ons ziet er maandag tiptop uit en het loopt vast vol trouwe en bruisende klanten. Ook van hen stromen de felicitaties via de mail binnen.

Deze bruisende dame moet helaas voor al die spannende onderwijsontwikkelingen maandag het land weer in, maar ik wens iedereen en vooral de jury een hele gezellige middag toe. En mocht op 27 oktober die prijs naar een andere bibliotheek gaan, dan zetten wij de volgende dag weer net zo vriendelijk en servicegericht de deuren open.

Gogo Hengelo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten