Doorgaan naar hoofdcontent

Droom, durf, doe en deel


En we naderen het einde van weer een jaar. Een moment waarop veel bloggers nog eens terugblikken op wat er allemaal voorbij kwam, al dan niet aangevuld met fraaie blogstatistieken. Een traditie waar ik altijd aan meedeed. Maar dit jaar was en voelt alles anders, dus mijn terugblik wordt dat ook.

Een nieuw begin
Het jaar begon natuurlijk met de leuke onthulling van m’n nieuwe eigen domein. Gevalletje van dat-werd-ook-wel-een-keer-tijd. En een blijk van mijn keuze om dit blog de status van meer-dan-een-hobby te geven. Het was ook een stap naar een soort nieuw begin, wat zich uiteindelijk op meer vlakken zou laten gelden dan alleen in het bloggen. Gek genoeg begon met het openen van dit eigen domein juist een jaar waarin ik minder en onregelmatiger ging bloggen. Door tijdgebrek, door inspiratiegebrek, door andere prioriteiten, door vanalles. Dat was wel even wennen, maar heel goed voor het leren loslaten, voor het leren toegeven aan wat er niet is en voor het laten zijn van wat er wel is.

Een nieuw leven
En dat brengt me vanzelf naar waar het dit jaar bij mij vooral om ging. Want 2011 stond in het teken van persoonlijke groei en persoonlijke keuzes. In gang gezet door een verdieping in de denk- en gevoelswereld van de yoga en een verandering van m’n lifestyle door het aanwenden van ayurvedische voedings- en leefgewoonten. Het heeft me veel gebracht en het heeft veel in beweging gezet. En iets zegt me dat dit in 2012 nog niet tot stilstand komt. Sterker nog, zolang ik met dezelfde aandacht voor mezelf blijf zorgen, zal ik m’n hele leven in beweging blijven. Dat is juist mooi, want groeien, leren en beweging is oneindig. Gelukkig maar!

Een nieuwe uitdaging
Gebeurde er in m’n werk ook nog wat dit jaar? Nou reken maar. Ik had m’n eerste officiële jubileum. Biebsearch junior hebben we officieel afgerond en wordt nu geborgd in het nieuwe samenwerkingsprogramma de Bibliotheek op school. Ik werd gevraagd voor een inhoudelijk rol in het landelijke kernteam dat moet zorgen voor de doorontwikkeling van die nieuwe aanpak. En we hebben de eerste resultaten gepresenteerd op de Bibliotheek2daagse in Groningen. Tussendoor mocht ik nog even m’n kennis (en kledingkast) verrijken met een bezoek aan de Online Educa in Berlijn. Dus ook in werk was er volop groei en beweging.

Een nieuw jaar
Foto: Enschedeaanzee.nl
Wat mij betreft zet ik deze stijgende lijn in 2012 gewoon nog even door. Een persoonlijk mijlpaal die er in ieder geval aan staat te komen is de realisatie van een Wereldvredesvlam monument in Twente. Waar we best voor hebben geknokt en waar we dus heel blij mee zijn. Op 21 maart gaan we de vlam officieel onthullen en aansteken in de windertuin van de Wonne in Enschede.

Wilt u het nieuwe jaar ook beginnen met een goed voornemen en een bijdrage aan een goed doel om deze woelige wereld wat mooier en menselijker te maken? Uw financiële bijdrage voor deze vlam is meer dan welkom en ik zorg er persoonlijk voor dat elke cent wordt besteed aan het brandend houden van deze vredesvlam.

Een nieuw geluk
En mijn eigen goede voornemens? Die zijn klein en simpel, want Guus Kuijer gaf me daarvoor kort geleden de enige ingrediënten die genoeg zijn voor dat gevoel van geluk: geestdriftig leven en betekenis hebben voor een ander. Dat lijkt me een mooie aanvulling op die aandacht voor m’n eigen innerlijke vrede en balans.

Daarom voor iedereen die mij nog steeds of pas sinds kort leest: ik wens u veel wijsheid, waarachtigheid en schoonheid in dit bijzondere nieuwe jaar dat voor ons ligt. En ziet u het even niet zitten? Draai dan dit opbeurende nummer van Borsato, zing de inspirerende woorden mee en maak een vrolijk dansje. Echt, het helpt!

Maak het warm allemaal.
Om shanti.


Reacties

  1. Ik ben trots op je! En dat zeg ik je maar één keer :-P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Stella: En ik ben je dankbaar. (en ga dat nog wel een paar keer herhalen dit jaar ;-D)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 2012 geeft alle ruimte om in te vullen hoe we het willen.

    x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @essen: 366 dagen ruimte! Gaan we wat moois van maken. Ook jij :-D
    X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo