Doorgaan naar hoofdcontent

Een droom

Terwijl heel muziekminnend Nederland zich zo druk maakt om een Koningslied, dat de componist uiteindelijk besluit het terug te trekken, komt er zomaar een heel andere muziekvideo op mijn pad. De enige overeenkomst is misschien die droom, waar het allemaal mee begon. Volgens mij zijn sommigen die onderweg een beetje kwijtgeraakt, maar van video's als deze krijg ik wel weer hoop.

Fijne Kroningsdag allemaal.


Reacties

Populaire scribble

Een kwart eeuw

En dan is het nu officieel: m'n grote jubileum. Vandaag precies 25 jaar geleden begon mijn eerste werkdag bij Bibliotheek Hengelo. Waarmee ik definitief de droom van een leven in de muziek achter me liet. Toch handig, twee diploma's. Ik begon in een bibliotheek met één pc en telefoon per kantoor en communiceren ging vooral via post en fax. Op de studieafdeling stond nog een kaartenbak, als back-up voor de digitale catalogus. Als inlichtingenmedewerker heb ik flink wat microfiches van oude kranten opgeruimd in het juiste hoesje, want die kon de klant echt niet zelf op volgorde zetten. Afijn, het waren andere tijden. De eeuwige constante was mijn inzet voor leesplezier en leesbevordering op basisscholen. Het ontwikkelen en aan de man brengen van een programma voor alle groepen en in een structurele samenwerking deed ik eerst lokaal, toen provinciaal en uiteindelijk landelijk. Dit jaar viert Nederland het 10-jarig bestaan van de Bibliotheek op school .  Vorige maand hoorden we dat