Doorgaan naar hoofdcontent

Boekenboom


Heb ik net m'n traditionele ballenbak gevuld en met lampjes omwikkeld, kom ik deze snoezige boekenboom tegen op internet. Hoe fleurig wil je je kerst hebben? Ik bedoel maar.

Lijkt me trouwens een prima investering voor al die afgeschreven boeken in bibliotheken. En een sterk staaltje teamwork. Even sorteren op dikte, een stevige basis leggen van al die encyclopedieën die toch niet meer worden gebruikt, langzaam opbouwen naar de bouquet-romannetjes, afsluiten met een mooie dichtbundel, lampjes er omheen draaien en klaar!

Kijk hier voor de bron en de bouwinstructies. Ga ik vast op zoek naar een geschikte plek.
Fijne feestdagen.

Reacties

  1. Prachtig Astrid! En geen gedoe met uitgevallen naalden en zo. Alleen: ik zet altijd echte kaarsjes in de boom, met zo'n knijperstandaardje. Dat wordt met een boekenboom wel lastiger...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, maar echte knijpkaarsjes in een echte boom is toch ook best spannend? Mijn advies voor je mooie boekenboom: zet op de hoeken een waxinelichtje. Tenzij je allemaal loslopende katten of honden hebt...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g