Doorgaan naar hoofdcontent

Vlieg op


Uniformen geven identiteit. Je weet gelijk wat iemand doet en hebt daar een gevoel bij. Sommige uniformen kan ik niet plaatsen, maar de kracht van het KLM-blauw is onmiskenbaar. Dat roept hele films in me op. Heel soms zie ik zo'n knalblauwe stewardess in de trein en dan denk ik altijd: "Goeie reis!"

Vandaag zie ik weer zo'n mooie blauwe dame op het perron, wachtend op de trein naar Schiphol, met waarschijnlijk nog vele lange reizen in het vooruitzicht. Met twee koffers bij zich gaat dit vast nog wel even duren. Ik loop al fantaserend door en word even verderop verrast door nóg zo'n mooie blauwe dame. Op nóg hogere hakken bovendien. Hé, denk je dan, collega's. Gezellig.

Daar denken de dames kennelijk anders over. De laatste pakt haar beide rolkoffers en begint aan een rondje achterlangs over het perron, om ver voorbij die andere blauwe dame uit te komen. Ik zie dat ze elkaar hebben gezien, want met dat blauw is er echt geen verstoppen aan. Maar dame twee doet toch een poging en gaat zelfs achter een pilaar staan.

Lijkt me een gevalletje van met-jou-wil-ik-niks-te-maken-hebben. Dat wordt nog gezellig in die cabine. Goeie reis!

Reacties

Populaire scribble

Berlijn - Stadsbeer Schnute

Berlijn dankt haar naam en stadswapen aan de beer. Er doen veel verhalen de ronde over de relatie tussen beer en Berlijn. De meest overtuigende is de hypothese van onderzoeker Theodor Zell. Volgens Zell is de stad Berlijn gesticht in de buurt van een plaats waar zich veel beren ophielden, ter hoogte van de huidige Nederlandse ambassade . Dit was aan het eind van de twaalfde eeuw een ondiepe, vlakke plaats in de Spree. Ook beweert hij dat het woord Berlin vroeger 'bereplaats' beteken-de. En dat maakt z'n theorie geloofwaardig genoeg! Waar of niet, je komt de beer overal tegen. Niet alleen in alle soorten en maten op straat en in de souvenierswinkels, maar ook in het echt. Knuffelijsbeer Knut kennen we nu wel, dus die slaan we even over. In het hartje van de stad resideert in de berenkuil Am Köllnischen Park sinds augustus 1939 de enige echte Berlijnse stadsbeer. De vreugde na de feestelijke opening was van korte duur. De beren hadden zwaar te lijden tijdens de oorlog. All